Dolar 32,9552
Euro 35,3381
Altın 2.457,25
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Okan Buruk’tan Fenerbahçe sürprizi! 3 oyuncuyu…

Galatasaray’ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig şampiyonluğunu ve sezon hakkında açıklamalar yaptı. Buruk, Fenerbahçe’den 3 oyuncuyu da sezon 11’ine yazdı.

Okan Buruk’tan Fenerbahçe sürprizi! 3 oyuncuyu…
16 Haziran 2024 13:54
42

Süper Lig’de üst üste 2. kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray’da başarının mimarı teknik direktör Okan Buruk, yorucu geçen sezon ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

“EGOLU İSİMLERDEN KURULU TAKIMI YÖNETMEK ZOR”

Sözcü’ye konuşan Okan Buruk, “Egosu yüksek oyunculardan kurulu takımı yönetmek çok zor. Bütün aldıkların oynasa zaten 16 kişiyle falan sahaya çıkmak lazım yani (Gülerek). Tabii ki psikolojik olarak zorlanıyorum. Oyuncuların hepsi oynamak istiyor. Onların yüzlerine bakmak, oynatamaman… Teknik direktörün en zor kısmıdır bu zaten.” ifadelerini kullandı.

“OYUN GÜCÜMÜZÜ VE OYUNCULARIMA ÇOK GÜVENİYORUM”

Sezon içinde taraftarlarının kendilerine güven ve güç verdiğini ifade eden deneyimli teknik adam, açıklamalarına “Oyuncularıma, takımıma, oyunumuza çok güveniyorum. Oyun gücümüze hep güvendim. Bu sene kimle oynarsak oynayalım, Bayern Münih veya Manchester United; hep oyun gücü bizde oldu. Oyuna biz hükmettik. Dominant olan takım biz olduk. O yüzden oyun gücümüze de oyuncularıma çok güveniyorum.” şeklinde devam etti.

İşte Okan Buruk’un öne çıkan tüm açıklamaları:

“Her sene daha zor oluyor. İlk nedeni iki senenin şampiyonu olduğunuz için gözler üzerinizde. İkincisi Beşiktaş ve Trabzonspor geçen sene çok geriden geldi. Bu sene atak yapmak isteyecekler. Beşiktaş yeni bir hoca aldı. Abdullah (Avcı) Hoca zaten ligi tanıyor. Fenerbahçe Mourinho gibi çok önemli bir ismi getirdi. 10 senedir şampiyon olamıyor, 11. seneye giriyorlar. Takımların hırsı bize karşı daha da artacak. Başarıya hala açız.”

ERGİN ATAMAN’A PAS

“Galatasaray’da değilken ben, Ergin hoca (Ataman) ile konuşurduk. Ergin hoca, ‘Ben Galatasaray’ın başkanı olacağım’ derdi; ben de ‘Hocası olacağım’ derdim. Ben hayalimi gerçekleştirdim. Sıra Ergin hocada… Başkanlık, yöneticilik çok farklı bir şey. Belki servetini veren insanlar daha sonra yuhalanarak ayrıldı. Bu akıl işi değil! Öyle bir hayalim yok.”

“Sezon öncesi hep ‘üç Türk kim olacak’ diye konuşuldu ama ben ‘Belki de dört Türk oynayacak’ diyordum. Nitekim dört-beş Türk’le oynadık. En önemli rolü yine geçen seneden devam edenler aldı: Muslera, Nelsson, Abdülkerim… Davinson oynadığı zaman çok etkili oldu. Kaan’ı, Berkan’ı, Barış’ı her yerde kullandık. Çok etkili oldular. Torreira, Mertens, Kerem… Demirbay var, ikinci yarı girdi. Ziyech son bölümde etkili oldu.”

SEZONUN EN İYİ 11’İNE FENERBAHÇE’DEN 3 İSİM

“Sezonun en iyi on biri Galatasaray ve Fenerbahçe arasından oluşur. Ferdi çok iyi oynadı, Fred de çok iyi işler çıkardı. Onları direkt olarak alırsın. İrfan Can iyi bir performans sergiledi. Fenerbahçe’de baktığımızda üç tane çok öne çıkan oyuncu oldu.”

“Galatasaray taraftarı hiçbir zaman başarısızlığı ve başarısız olanı kabul etmez. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki farka baktığımızda bunu görürüz. Bizim zaten çok iyi bir kadromuz var. Buraya önemli, çok iyi oyuncular alacağız. Kampa kadar yetiştirmeye çalışacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.