Dolar 32,9057
Euro 35,3781
Altın 2.461,21
BİST 10.693,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C

Lumia esintili HMD telefonlar için kritik gelişme!

HMD, Nokia Lumia serisinden ilham alan Skyline ve daha fazla akıllı telefon için kolları sıvadı. İşte detaylar.

Lumia esintili HMD telefonlar için kritik gelişme!
16 Haziran 2024 11:36
44

Nokia telefonların lisans sahibi olan HMD Global, kendi akıllı telefonları için harekete geçmiş durumda. HMD imzalı cihazlar için yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Nokia hayranlarını sevindirecek yeni iddia, Lumia serisinden ilham alan HMD Skyline adlı cihazı gözler önüne serdi.

HMD Skyline ve dahası yolda

Kod adı Skyline olan akıllı telefon, FHD+ çözünürlüklü ve HDR10+ destekli 6,67 inç 120Hz AMOLED ekrana sahip olacak. Gücünü Snapdragon 7 Gen 2 yonga setinden alacak model, 8GB/12GB RAM ve 256GB depolama konfigürasyonları sunulacak.

Sızıntıya göre Skyline 4900mAh batarya ile 33W kablolu veya 30W kablosuz olarak şarj edilebilecek. Arka tarafta 108 Megapiksel ana sensörün yanı sıra 32 Megapiksel selfie kamerasına yer verecek. Sızıntıda ayrıca IP67 derecesi ve 3,5 mm kulaklık jakına sahip olacağı bildirildi.

Skyline, tasarım açısından Nokia Lumia telefonlarını andıracak. Köşeli tasarımı ve renkli arka paneliyle birlikte Lumia serisini Android dünyasına taşımı olacak. Android 13 ile kutudan çıkacağı ve üç yıl Android yükseltmesi alacağı da iddia edildi.

Fiyatlandırmanın 8GB model için 450 euro ve 12GB için 499 eurodan başlayacağı belirtildi. Skyline’a ek olarak Waylay/Xenon, Ridge, Ridge Pro ve Atlas gibi diğer HMD telefonlarının da çalışma aşamasında olduğu aktarıldı.

Skyline, Android dünyasına Nokia/Windows Phone esintisi getirmeyi hedefliyor. Ancak HMD’nin yaklaşan seriyi ne zaman resmi olarak duyuracağı henüz belirsiz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.