Dolar 32,9280
Euro 35,3217
Altın 2.459,86
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Hibrit Sistemde Çalışanlar, Ofis Çalışanlarından Daha Mutlu

Yeni bir araştırmaya göre hibrit şekilde çalışan kişiler, ofiste çalışanlar kadar verimli çalışıyorlar ve daha mutlular.

Hibrit Sistemde Çalışanlar, Ofis Çalışanlarından Daha Mutlu
16 Haziran 2024 15:07
24

Pandemi sonrasında ideal çalışma düzeninin hangisi olduğu konusunda tartışmalar başlamıştı. Bu tartışmalarda hibrit çalışma modeli ise başlı başına bir konu başlığı hâline gelmiş durumda. Bu çalışma modeline yönelik hem olumlu hem de olumsuz görüş bildiren taraflar var. 

Hibrit çalışma yöntemini savunanlar, bu sistemde iş-yaşam dengesinin daha iyi kurulabildiğini ve daha çok etkileşime geçebildiklerini savunuyor. Ayrıca bu yöntemde kadınların da iş gücüne katılımı daha fazla oluyor. İşverenler ise çalışanların uyumlarının ve verimliliklerinin düşeceğinden korkuyor. Yeni bir araştırma ise bu endişeye mahal olmadığını gösteriyor. 

Evden çalışanlar daha mutlu

Araştırmada 1600 çalışan iki gruba ayrıldı ve çalışanların performansı iki yıl boyunca izlendi. Bu çalışan gruplarından biri haftada beş gün ofise giderken diğer grup ise haftada iki gün uzaktan çalıştı. Ortaya çıkan sonuçlar ise oldukça ilgi çekici oldu. 

İkinci grupta yer alan çalışanların işlerinden elde ettikleri tatmin artarken bu gruptaki çalışanlar arasında işten ayrılma oranı ise üçte bir oranında azaldı. Özellikle yönetici olmayan çalışanlar, kadın çalışanlar ve yolda uzun süre geçirenler hibrit çalışmayı memnuniyetle karşıladı. 

Araştırmaya göre hibrit çalışmanın gerçek anlamda kötü bir yanı da bulunmuyor. Yapılan değerlendirmede, hibrit çalışanlar verimlilik ya da performans anlamında iş arkadaşlarından geride kalmıyor. Uzmanlar bu model ile birlikte firmaların maliyetleri de düşürebileceğini belirtiyor. 

Araştırma Nature‘da yayımlandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.