Dolar 32,9050
Euro 35,3832
Altın 2.462,09
BİST 10.691,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C

Görme ve duyma engellilerle empati için bilgisayar oyunu yaptılar

Kastamonu’da Tosya Fen Lisesi öğrencileri, görme ve duyma engellilerin bilgisayar oyunu oynarken yaşadıkları sorunları gösterebilmek amacıyla oyun geliştirdi.

Görme ve duyma engellilerle empati için bilgisayar oyunu yaptılar
16 Haziran 2024 10:52
50

AA

Tosya Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Eyüp Talha Pelit, Yusuf Talha Okuyucu, Abdullah Salih Varlık ve Furkan Şenovalı, görme ve duyma engellilerin oyun oynarken yaşadığı zorlukları başkalarına da deneyimletebilmek için bir bilgisayar oyunu geliştirmeye karar verdiler.

“Nanoninja” adını verdikleri bu oyunda, oyuncular bazı bölümlerde sadece ses duyusuyla, bazı bölümlerde ise sadece görme duyusuyla ilerlemek zorunda kalıyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Bilim Festivali’nde oyunlarını sergileyen öğrenciler, projelerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Oyunu piyasaya sunmayı hedefliyorlar

Oyunu geliştiren öğrencilerden Eyüp Talha Pelit, arkadaşlarıyla engellilerin oyun oynarken çektikleri sıkıntıları gördüklerini, bununla ilgili çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Karakterimiz bir fabrikada üretilirken patlama sonucunda kaçıyor. Patlama nedeniyle de değişime uğruyor. Bu nedenle oyunun bazı kısımlarında bir anda görme ve duyma yeteneğini kaybediyor. Bu şekilde empati yeteneğimizi geliştirerek engelli arkadaşlarımızı daha iyi anlayabiliyoruz. Sahayı duyarak ya da sadece görerek oynamaya çalışıyoruz.

ifadelerini kullandı.

Oyunu geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Pelit,

Onlara da destek olmuş oluyoruz. Hala gelişim sürecinde aslında. Daha planlarımız devam ediyor. Oyun piyasasına çıkarmaya kadar ilerlemeyi düşünüyoruz.

dedi.

Yusuf Talha Okuyucu da oyunlarını piyasaya sürmek için çalışma yürüttüklerini dile getirerek,

Türkiye pazarından sonra bir yardımcı bulup dünya pazarına yayınlamayı planlıyoruz. Gelecekle ilgili hedefimiz, bu oyunu yaygınlaştırıp engelli dostlarımızın nasıl oyun oynayabildiğini göstermek.

diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.