Dolar 32,9280
Euro 35,3217
Altın 2.459,86
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Bir Oyun Stüdyosu Daha Kepenk İndiriyor: Galvanic Games Kapatılıyor

Wizard With a Gun oyunuyla adını duyuran geliştirici Galvanic Games kapatılacak.

Bir Oyun Stüdyosu Daha Kepenk İndiriyor: Galvanic Games Kapatılıyor
16 Haziran 2024 14:06
72

İşten çıkarmalarla ve oyun stüdyolarının kapanmasıyla geçen 2024’ün son kurbanı Galvanic Games oldu. Wizard With a Gun geliştiricisi Galvanic Games, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile stüdyonun kapatılacağını duyurdu. 

Galvanic Games’in Başkanı ve Kurucusu Patrick Morgan, yaptığı açıklamada kalbinin kırık olduğunu belirtti. Morgan ayrıca “on yıl boyunca ideal ekibi kurmak için çalıştıktan sonra en üretken yıllarında stüdyoyu kapatmanın ironisine” de dikkat çekmeyi ihmal etmedi. Morgan, kararın sebebi olarak ise Wizard With a Gun ile yakaladıkları umut verici başlangıca rağmen satışların stüdyoyu ayakta tutamayacağını ifade etti. 

Çalışanların LinkedIn profilini paylaştı

Morgan, “Devolver Digital ile çalışmak bizim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Birlikte, gurur duyduğum bir oyun yarattık. 2015 yılında Galvanic’i kurarken hedeflediğimiz her şeyi başarmış olmanın verdiği tatlı bir hüznü var. Eşsiz, tuhaf ve ilginç oyunlar piyasaya sürmekten, sektörde en sevdiğim insanlardan bazılarıyla işbirliği yapmaya kadar, sağlıklı ve yaratıcı bir kültüre odaklanmış, sıkı bağlarla örülü üretken bir ekip kurmaya kadar her şeyi gerçekleştirdik.” ifadesini kullandı. 

Morgan ayrıca çalışanlarına da teşekkür ederken LinkedIn sayfalarını ve portfolyo bilgilerini paylaşarak eski çalışanlarına iş bulmak için de bir adım attı. Developer Digital ise Galvanic Games’in yaptığı paylaşıma “Hepinizi seviyoruz.” şeklinde cevap verdi. Bu kapanmanın ardından tam olarak kaç kişinin işsiz kalacağı ise şimdilik bilinmiyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.