Dolar 32,9050
Euro 35,3832
Altın 2.462,09
BİST 10.691,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C

Apple’ın Yeni Image Playground Uygulaması, Yapay Zekâ İle Oluşturulan Görselleri İşaretleyecek

Apple, görsel oluşturmayı sağlayacak yapay zekâ aracı Image Playground ile oluşturulan görselleri meta datada işaretleyecek.

Apple’ın Yeni Image Playground Uygulaması, Yapay Zekâ İle Oluşturulan Görselleri İşaretleyecek
16 Haziran 2024 09:23
44

Apple’ın Apple Intelligence adını verdiği yapay zekâ uygulamalarından biri de Image Playground uygulaması. Bu uygulama ile birlikte Apple kullanıcıları, daha önce örneklerini gördüğümüz şekilde komut vererek görsel oluşturabilecekler. Ayrıca bu özellik sayesinde var olan fotoğraflardan da görsel oluşturmak ya da fotoğraflar üzerinde manipülasyon yapmak mümkün olacak. 

Uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple’ın Yazılım Mühendisliği Başkan Yardımcısı Craig Federight, iOS’un yapay zekâ ile oluşturulan görselleri metadatada işaretleyeceğini belirtti. Böylece görselin Apple’ın yapay zekâsının eseri olduğu herkes tarafından bilinecek. 

Betada da yer alıyor

iOS 18 Beta 1′de de bu özelliğe ilişkin kodlar yer alıyor. The VisualGeneration çatısı altında yer alan “forensics” özelliği yapay zekâ görsellerini tanımak ve etiketlemekte kullanılıyor. Yapay zekânın hatalı ya da manipülatif görseller oluşturmasına engel olmak isteyen Apple ayrıca Image Playground’un gerçekçi görseller üretmesine de izin vermiyor. Bu uygulama ile daha çizgi film tadında görseller oluşturulabiliyor. 

iOS 18 ile gelecek olan bütün yapay zekâ özellikleri Beta 1 versiyonda yer almıyor. Apple, kalan özelliklerin bu yıl içinde çıkacak olan diğer beta versiyonlarında dağıtılmaya başlanacağını belirtiyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre iOS 18 betasına katılmak isteyen çok sayıda kullanıcı var ve bekleme listesine katılmak gerekiyor. 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.