Dolar 32,9050
Euro 35,3832
Altın 2.462,09
BİST 10.691,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C

26 bayramdır dağa kaçırılan kızına kavuşmayı bekliyor

Van’da evlat nöbeti tutan aileler, bu bayrama da buruk girdi.

26 bayramdır dağa kaçırılan kızına kavuşmayı bekliyor
16 Haziran 2024 10:40
43

Terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukları için nöbet tutan annelerden Nazlı Sancar, kızının 13 yaşında kaçırıldığını belirterek, “Benim bayramım yok ki Şerima. Hangi gün gelirsen, o gün benim bayramım olur. Yıllardır senin peşindeyim, senin için gözyaşı döküyorum” dedi.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan Van’daki aileler, 81’inci haftayı geride bıraktı. Diyarbakır, Muş, Hakkari ve Van’daki evlat nöbetlerinde, şu ana kadar PKK’dan kaçan 52 kişi güvenlik güçlerine teslim olup, ailelerine kavuştu. Van’da 13 yıl önce dağ kaçırılan kızı Şerima için DEM Parti il binası önünde diğer ailelerle eylem yapan Nazlı Sancar, bir kez daha ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.

‘BU ACI, BU KEDER BİTSİN ARTIK’

Nazlı Sancar, “Bayramlar eskiden kızımın olduğu zamanlarda güzeldi. Şerima senin gülüşünü, sesini, kokuna hasret kalan bir anneyim. Yüreğim buruk, bir yanım eksik. 26 bayramdır sensiz bir bayram geçiriyorum. Benim bayramım yok ki Şerima. Hangi gün gelirsen, o gün benim bayramım olur. Kızım bayramlarda tatlı açıyordu, alışveriş yapıyordu, kendine kıyafet alıyordu. Şimdi kızım ne giyiyor? Kızımın üstünde katil kıyafeti var, yırtık bir ayakkabı ayağında. Şerima Allah rızası için o kıyafeti at, gel. Beni mutlu et. Seni alışverişe götüreyim, sana kıyafet alayım. Canım yanıyor. 26 bayramdır buruk bir bayram geçiriyorum. Allah rızası için beni duyuyorsan, beni görüyorsan, gel kızım. Bu acı, bu keder bitsin artık. Yıllardır senin peşindeyim, senin için gözyaşı döküyorum. Artık gözyaşım akmıyor, göz damarlarım kurudu, senin için kör oldum. Ama senin peşini asla bırakmayacağım. Anne kucağına gel Şerima. Şu ana kadar 52 kişi gelip, ailelerine kavuştu. Ellerine kelepçe vurulmadan herkes evine gitti. Sen de gel hayatına buradan devam et. Hasretle seni bekliyorum” dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.