Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Gençler arasında en popüler marka Realme

Realme, gençler arasında en popüler akıllı telefon markası olmayı başardı. Marka, kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

Gençler arasında en popüler marka Realme
15 Haziran 2024 13:50
50

Son yapılan bir araştırmaya göre, 16-25 yaş arası Hindistanlı gençler için akıllı telefon alırken en önemli iki kriter “fiyat-performans” ve “en son teknoloji” olarak öne çıkıyor. Counterpoint Research tarafından yapılan ankette, katılımcıların %25’i fiyat-performans oranını, %18’i ise en son teknolojiyi tercih ettiğini belirtti.

Ankette elde edilen veriler, Çinli akıllı telefon üreticisi realme’nin gençler arasında en popüler marka olduğunu ortaya koyuyor. 18-25 yaş grubundaki katılımcıların %58’i realme’yi tercih ediyor. Bu gençler, realme’nin uygun fiyatlı, en son teknolojilere sahip ve şık tasarımlı telefonlarını tercih ediyor. Xiaomi ve vivo ise sırasıyla %54 ve %53 oranıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların dörtte biri için fiyat-performans oranı en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Bunu, cihazın en son teknolojilere sahip olması yakından takip ediyor.

Bu yaş grubundaki realme’nin popülaritesi hakkında konuşan Kıdemli Analist Arushi Chawla, gençlerin akıllı telefon alışverişlerine büyük bir hevesle yaklaştığını belirtti. Chawla, gençler için en son teknoloji, uygun fiyat ve şık görünümün akıllı telefon seçiminde en önemli etkenler olduğunu vurguladı. Ayrıca, ülkenin akıllı telefon pazarının yaklaşık %60’ının 20.000 INR altındaki (yaklaşık 243 USD) cihazlardan oluştuğunu açıkladı.

Bu yılın Şubat ayında, bir başka pazar araştırma firması olan IDC, 2023 Hindistan akıllı telefon pazarı hakkında bir rapor yayımlamıştı. IDC raporuna göre, geçen yılın üçüncü çeyreğinde önemli bir pazar payı kaybı yaşayan realme, ülke genelinde %12.5’lik pazar payıyla üçüncü sırada yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.