Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Sıcaklar arttıkça yılan da çoğalıyor: Şehirleri istila ettiler!

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcaklıklar, şehirleri adeta istila eden yılan tehlikesini de beraberinde getirdi.

Sıcaklar arttıkça yılan da çoğalıyor: Şehirleri istila ettiler!
14 Haziran 2024 14:36
43

Çöl sıcakları iyiden iyiye kavuracak! Rekor seviyeler geliyor…

Yurdun birçok bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni uyarı yapıldı. 40-45 dereceleri bulacak olan çöl sıcakları, Marmara ve batı bölgelerinde etkili olacak. Hissedilen hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber yeni bir tehlike de baş gösterdi. 

SOKAKLARDA YILAN TEHLİKESİ

Sıcaklıkların artmasıyla beraber yılan vakalarında da artış gözlemlendi. Her 1 derecelik artışın ısırılma riskini yüzde 30 yükselttiği öğrenildi. Sadece kırsalda olduğu düşünülen yılanlar, şehir merkezlerinde de görülmeye başladı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir site içerisinde görülen yılan paniğe yol açtı. İtfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak tabiatta yaşadığı alana geri götürdü.

ARTIK ŞEHİRLERDELER

 

Tekirdağ, Zonguldak ve Düzce’de sürüngenler şehir merkezine indi. İstanbul’da seyir halindeki otomobilin ön camına ağaçtan yılan düştü. 

İstanbul’da ormanlık bölgede geçen hafta perşembe günü aracıyla ilerlerken ön cama aniden bir yılanın düşmesiyle büyük şaşkınlık yaşayan sürücü, aracın sileceklerini çalıştırmasına rağmen yılandan kurtulamadı.

“BAĞIRACAĞIM, İMDAT”

Yaşadığı olayı cep telefonu kamerasıyla kaydeden sürücünün, “Arabamın camına yılan düştü. Şu an kafayı yiyeceğim. Yemin ediyorum bağıracağım, imdat” dediği anlar görüntülerde yer aldı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir iş yerine giren 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekiplerince yakalanarak tabiata salındı.

MARKETE GİRDİ

Düzce’nin Aydınpınar köyünde de markete giren yılan paniğe sebep oldu. İhbar üzerinde bölgeye gelen ekipler, içecek dolabının altına saklanan yılanı bulunduğu yerden çıkardı.

Bolu’da At Yaylası’na çıkan tabiatsever Ufuk Ak, dünyanın en zehirli türlerinden olan boynuzlu engerek yılanını görüntüledi. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.