Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Musk, Optimus robotlarının Tesla’yı 25 trilyon dolarlık bir şirket haline getirebileceğini iddia etti

Musk, Optimus robotlarının Tesla’yı 25 trilyon dolarlık bir şirket haline getirebileceğini iddia etti

Musk, Optimus robotlarının Tesla’yı 25 trilyon dolarlık bir şirket haline getirebileceğini iddia etti
14 Haziran 2024 12:07
24

Tesla (TSLA) CEO’su Elon Musk, şirketinin Optimus insansı robotlarının, otomobil üreticisini S&P 500‘ün yarısından daha değerli hale getirebileceğini iddia etti. S&P 500’ün toplam piyasa değeri 45,5 trilyon dolar.

Tesla’nın 2024 yıllı hissedarlar toplantısında kendisini “patolojik derecede iyimser” olarak nitelendiren Musk, Tesla’nın hayatında sadece “yeni bir bölüme” başlamakla kalmayıp tamamen “yeni bir kitap” yazmak üzere olduğunu söyledi.

Musk, insansı robot Optimus’un bugün tam olarak neler yapabileceğini açıklamadı. Robotların bir gün Star Wars’taki R2-D2 ve C-3PO gibi performans göstereceğini öne sürdü. Musk, robotların sizin için yemek ya da temizlik yapabileceğini, fabrikada çalışabileceğini ve hatta çocuklarınıza öğretmenlik yapabileceğini öne sürdü.

Hissedar değerine gelince Musk, Optimus’un Tesla’nın piyasa değerini bir gün 25 trilyon dolara yükseltmek için katalizör olabileceğini söyledi.

Gigafactory’deki bir oditoryumda çoğunluğu dalkavuk fanboylardan oluşan bir kalabalığa konuşan Musk, Tesla’nın 2025 yılında Optimus’un “sınırlı üretimine” geçeceği ve gelecek yıl kendi fabrikalarında insansı robotları test edeceği sözünü verdi.

Şirketin 2025 yılında “Tesla’da çalışan 1.000’den fazla, hatta birkaç bin Optimus robotu” olacağını öngördü.

Musk 25 trilyon dolara ulaşmak için bir zaman dilimi vermedi.

Foreks Haber Merkezi

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.