Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Kazanç görüşmesi: Korn Ferry güçlü 4. çeyrek sonuçları açıkladı, gelecekteki büyümeye odaklandı

Kazanç görüşmesi: Korn Ferry güçlü 4. çeyrek sonuçları açıkladı, gelecekteki büyümeye odaklandı

Kazanç görüşmesi: Korn Ferry güçlü 4. çeyrek sonuçları açıkladı, gelecekteki büyümeye odaklandı
14 Haziran 2024 13:10
24

Küresel bir organizasyonel danışmanlık firması olan Korn Ferry (NYSE: KFY), dördüncü çeyrek kazançlarıyla mali yılını güçlü bir şekilde tamamladığını bildirdi. Şirket, düzeltilmiş tam seyreltilmiş hisse başına kazançta bir önceki yıla göre %25’lik bir artışla 1,26 dolara yükselirken, düzeltilmiş FAVÖK marjında da %16’yı aşan önemli bir artış kaydetti. Zorlu ekonomik ortama rağmen, Korn Ferry’nin danışmanlık ve dijital teklifler de dahil olmak üzere çeşitlendirilmiş hizmetleri gelir artışını sağladı ve şirket temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlarına 107 milyon dolar iade etti.

Önemli Çıkarımlar

  • Düzeltilmiş FAVÖK marjı %16’yı aşarak üst üste dördüncü çeyrekte de kârlılığı artırma eğilimini sürdürdü.
  • Şirketin gelirleri son dört yılda %35-40 oranında artarken, önemli ve bölgesel müşteri programı bu büyümeye öncülük etti.
  • Düzeltilmiş tam seyreltilmiş hisse başına kazanç bir önceki yıla göre %25 artarak 1,26 dolara yükseldi.
  • Korn Ferry’nin yatırım yapılabilir nakit pozisyonu 606 milyon dolar ile oldukça güçlüdür.
  • KF Digital’in küresel ücret geliri sabit kalırken, dijital abonelik ve lisans ücreti geliri %3 arttı.
  • Danışmanlık ücreti geliri %4 artarken, değerlendirme ve yedekleme %10 artış gösterdi.
  • Profesyonel Arama ve Ara Dönem ücret gelirleri ile Yönetici Arama ücret gelirlerinde düşüş görüldü.
  • Şirket, ’25 mali yılının ilk çeyreğinde 655 milyon ila 675 milyon dolar arasında bir ücret geliri ve yaklaşık %15,8 ila %16,2 arasında bir düzeltilmiş FAVÖK marjı öngörüyor.

Şirket Genel Görünümü

  • Korn Ferry, ekonomik rüzgarların devam etmesi halinde marjda birkaç yüz baz puanlık bir iyileşme öngörüyor.
  • Şirket çapraz satışın ilk aşamalarında ve milyon dolarlık danışmanlık işlerinde büyüme potansiyeli görüyor.
  • Interim işindeki yatırımlar ve değişiklikler, önümüzdeki üç ila beş yıl içinde beklenen büyük yetenek sorunlarının ortasında karlılığı artırmayı amaçlıyor.

Ayı Açısından Önemli Noktalar

  • Profesyonel Arama ve Ara Dönem ücret gelirleri ile Yönetici Arama ücret gelirlerinde yıldan yıla düşüşler yaşanmıştır.
  • Zorlu ekonomik ortam nedeniyle Yönetici Araştırmanın ilk çeyrekte büyümeye dönmesi beklenmiyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • ’24 mali yılında danışmanlık yeni işleri, 1 milyon dolara yakın veya 1 milyon doların üzerindeki angajmanlar için bir önceki yıla göre %36 artış gösterdi.
  • Korn Ferry, özellikle danışmanlık ve dijital hizmetlerinde markasıyla ve çapraz yönlendirmeleriyle başarı elde ediyor.
  • Şirket çok yıllı büyük anlaşmalar satıyor ve profesyonel gelişim, ücretlendirme ve satış etkinliği gibi alanlara odaklanıyor.

Bayanlar

  • Genel olarak güçlü sonuçlara rağmen, Profesyonel Arama & Geçici ve Yönetici Arama gibi bazı alanlarda gelir düşüşleri görüldü.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler, yapay zekanın koçluk ve değerlendirmede stratejik kullanımını tartıştı ve uygulamalarını daha fazla keşfetmeyi planladı.
  • Demografik eğilimlerin işleri üzerindeki olumlu etkisini ve büyümeyi hızlandıracak alanlara yatırım yapmanın önemini vurguladılar.
  • CEO Gary Burnison, mevcut ekonomik zorluklara rağmen şirketin pazar payı alma ve yüksek etkili görevler sunma becerisine olan güvenini dile getirdi.

Korn Ferry’nin dördüncü çeyrekteki güçlü performansı, dalgalı bir küresel pazarda esneklik ve uyum kabiliyetinin altını çiziyor. Şirketin çeşitlendirilmiş tekliflere ve üretkenlik iyileştirmelerine stratejik olarak odaklanması, yapay zeka ve dijital çözümler gibi gelişmekte olan alanlara yaptığı ihtiyatlı yatırımlarla birleştiğinde, gelecekteki zorluklar ve fırsatlar için iyi bir konum elde etmektedir. Korn Ferry karmaşık yetenek ortamında yol alırken, inovasyon ve verimliliğe olan bağlılığı uzun vadeli büyüme stratejisinin merkezinde yer almaya devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Korn Ferry (NYSE: KFY), temel performans ölçütleri ve piyasa göstergelerinin de gösterdiği gibi finansal gücünü ve stratejik büyümesini sürdürüyor. Piyasa değeri 3,67 milyar dolar ve Fiyat/Kazanç (F/K) oranı 19,63 olan şirket, danışmanlık sektöründe sağlam bir oyuncu olarak öne çıkıyor. Özellikle, F/K oranı 2024 yılının 3. çeyreği itibariyle son on iki ayda hafif bir düşüşle 19,37’ye gerileyerek tutarlılık göstermiştir ve bu da hisse fiyatına göre istikrarlı kazançlara işaret etmektedir.

InvestingPro İpuçları, Korn Ferry’nin bilançosunda borçtan daha fazla nakit tuttuğunu, bunun da finansal esneklik ve güvenlik sağladığını vurguluyor. Ayrıca şirket, üç yıl üst üste temettüsünü artırarak hissedarlarını istikrarlı bir şekilde ödüllendirmektedir. Hissedar getirilerine olan bu bağlılık, en son veriler itibariyle %1,88’lik temettü verimine de yansımaktadır. Hisse senedinin son bir hafta içinde %11,06’lık bir 1 haftalık fiyat toplam getirisi ile önemli getiriler elde ettiğini ve 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın, tepe fiyatının %99,74’ünde işlem gördüğünü belirtmek gerekir.

Daha derin analizlerle ilgilenenler için InvestingPro, Korn Ferry hakkında ek bilgiler sunuyor. Aboneler, şirketin likiditesi, karlılığı ve hisse senedi performans metriklerine ilişkin değerlendirmeleri içeren 9 InvestingPro İpucu’ndan oluşan kapsamlı bir listeye erişebilirler. Yatırım stratejinizi bu uzman görüşleriyle geliştirmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Korn Ferry’nin güçlü finansal pozisyonu, stratejik girişimleri ve piyasa performansıyla birleştiğinde, şirketin organizasyonel danışmanlık sektörünün değişen taleplerini karşılamak için iyi bir donanıma sahip olduğunu gösteriyor. Şirket büyümeye ve hissedar değerine odaklanmaya devam ederken, bu InvestingPro Analizleri yatırımcılara Korn Ferry’nin pazardaki potansiyeline dair daha net bir resim sunuyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.