Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Gayrimenkulde yaz hareketliliği

Emlak sektörü kış aylarında yaşadığı durgunluğu yaz aylarında aşmaya başladı. Sektörde faaliyet gösterenlerin açıklamalarına göre, konut satış istatistiklerinde düşüş yaşansa da yazlık arayışında bir artış görülüyor.

Gayrimenkulde yaz hareketliliği
14 Haziran 2024 19:52
24
İHA

Yaz aylarının gelmesiyle gayrimenkul sektöründe hareketlenmeye başladı.

Emlak sektörü bu hareketlenmeyi istenilen düzeyde olmasa da umuda kapıldıklarını ifade ediyor.

Gayrimenkul sektörü hakkında konuşan Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, sektörün kış aylarına oranla hareketlilik yaşadığını ifade etti.

“Vatandaşlar gayrimenkul yatırımına güveniyor”

Vatandaşların gayrimenkul yatırımına güvendiğini belirten Duman, konuyla ilgili şunları söyledi:

İnşaat sektörü yaz aylarının gelmesiyle hız kazandı. Buna bağlı olarak gayrimenkul sektörü de hareketlendi. Kredi faizlerinin yüksek olması çekilebilen kredi miktarlarının belirli seviyelerde tutulması olumsuz olarak yansımış olsa da yaşanan hareketlenme göze çarpıyor.

“Fiyatlarda büyük bir artık yok”

Yatırımda güvenilir liman olarak görülen gayrimenkul vatandaşların birinci tercihi olmaya devam ediyor. Fiyatlarda ise dengelenme göze çarpıyor. Geçtiğimiz yıla oranla fiyatlarda büyük bir artış yaşanmaması yatırımcıyı sevindiriyor.

“İnşaat firmaları kampanya düzenliyor”

“Tatil bölgeleri yatırımda öne çıkıyor”

Duman, yatırımcıların özellikle tatil bölgelerini seçtiklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

Yatırımın hızla geri dönmesini isteyen vatandaşlar yazlık almayı ve kiralamayı tercih ediyor. Bu sayede yaz aylarında elde edilen gelir vatandaşları memnun ediyor. Bu şekilde bir yatırımcı 5 yıl içinde vermiş olduğu paranın büyük bir bölümünü çıkarmış oluyor. Buda cazip bir yatırım olarak öne çıkıyor. Bundan dolayı tatil bölgelerinde inşaatlarda hız kazanmış durumda. Birçok proje tamamlanmadan sahiplerini buluyor,

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.