Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Elon Musk’tan çılgın tahmin! Tesla 43 kat değerlenebilir

Elon Musk, Optimus robotu sayesinde Tesla değerinin 25 trilyon dolar olabileceğine inanıyor. İşte detaylar.

Elon Musk’tan çılgın tahmin! Tesla 43 kat değerlenebilir
14 Haziran 2024 22:38
36

Elon Musk bu hafta düzenlediği toplantıda yatırımcılara büyük iddialarda bulundu. Tesla tarafından geliştirilen insansı robot Optimus’un şirkete büyük değer katacağını söyledi. Hatta Optimus robotu sayesinde Tesla’nın 43 kat değerlenebileceğini açıkladı.

Tesla değeri 25 trilyon dolar olacak mı?

Tesla toplantısında konuşan Musk, Optimus ile Tesla’nın büyük değer kazanacağına inandığını söyledi. Hatta şirket değerinin 25 trilyon dolara çıkarabileceğini iddia etti. Şu anki piyasa değeri 580 milyar dolarn olan Tesla, buna göre 43 kat artış yaşayabilir.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, S&P 500’ün tamamı bugün yaklaşık 45,5 trilyon dolar değerinde. Ayrıca en değerli şirketin ise 3,28 trilyon dolar ile Apple olduğunu belirtelim. Bu da Elon Musk’ın hedefinin ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.

Musk, Optimus’un yemek pişirme, temizlik ve eğitim gibi insani görevleri yerine getirebileceğini açıkladı. En önemlisi ise robotların tehlikeli ve tekrarlayan fabrika işlerini devralabileceğini söyledi. Bu da Tesla otomobillerin seri üretiminde kullanılabileceği anlamına geliyor.

Optimus’un üretimine önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor. Ancak Musk’ın öngördüğü değere ulaşmak için Optimus’un hem ticari hem de tüketici robotlarında lider olması gerekiyor. Henüz küçük bir pazar olduğu için tüm beklentileri aşması gerekiyor.

Elon Musk, Optimus için zaman çizelgesi konusunda iyimser olduğunu kabul etti. Uzmanlar, insan düzeyinde robot teknolojilerinin hayata geçirilmesinde birçok zorluğun bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca yatırımcılar ise Tesla’nın en fazla 8 trilyon dolara ulaşabileceğine inanıyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.