Dolar 32,5468
Euro 35,3024
Altın 2.466,68
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Yarım asırdır yapılıyor: Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 58’incisi başladı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi, bu yıl 58’incisi düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival, rengarenk açılış töreniyle başladı.

Yarım asırdır yapılıyor: Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 58’incisi başladı
13 Haziran 2024 15:46
45

Naip Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, halk oyunları gösterileri ve en güzel kiraz ödülleri büyük ilgi gördü.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu yıl 58’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. 1961 yılında gazeteci Fair Taner, Türk Ocağı Başkanı Mehmet Serez, tiyatrocu Yılmaz İçöz, Halk Eğitim Müdürü Ali Saydam ve Teknik Ziraat Müdürü Cemal Bey tarafından ‘Kiraz Cümbüşü’ adıyla başlayan bu etkinlik, 1964’te ‘Kiraz Festivali’ne dönüştü ve uluslararası bir üne kavuştu” dedi.

Nallar, festivalin Tekirdağ’ın kültürel ve sanatsal tanıtımında büyük rol oynadığını belirterek, “Festivalimiz, yarım asrı aşan geçmişiyle ülkemizin en uzun süredir devam eden etkinliklerinden biridir. Bu organizasyon, toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, geleneklerimizi gelecek nesillere aktaran ve şehrimizin marka değerini yükselten bir etkinliktir” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise, konuşmasında Tekirdağ’ın tarımda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Tekirdağ’ımız, ayçiçeği üretiminde Türkiye’nin birincisi, buğday üretiminde ise üçüncüsüdür. Bağcılık Enstitümüz, ülkemizin dört bir yanındaki üzüm çeşitlerini geliştiriyor. Şarköy ve Süleymanpaşa’da üzüm ve kiraz çeşitlerimiz var. 58 yıldır süren bu festivalimizi, nasipse seneye plakamız olan 59’uncusuyla kutlayacağız. Daha büyük, daha coşkulu bir festival olacak” ifadelerini kullandı.

Festivalin renkli anlarından biri de Kiraz Güzellik Yarışması oldu. Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından, ilçede yetişen en güzel kirazlar sergilendi ve yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Yarışmada birinciliği Eşref Meral, ikinciliği Gülşen Örnek, üçüncülüğü ise Zerrin Esen kazandı.

Naip Mahallesi, festival boyunca çeşitli etkinlikler ve gösterilerle şenlenecek. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, katılımcılara hem eğlence hem de geleneksel kültürümüzü yaşama fırsatı sunuyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.