Dolar 32,6535
Euro 35,3907
Altın 2.507,26
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

News Corp 1 milyar dolarlık hisse geri alım planını sürdürüyor

News Corp 1 milyar dolarlık hisse geri alım planını sürdürüyor

News Corp 1 milyar dolarlık hisse geri alım planını sürdürüyor
13 Haziran 2024 14:20
21

NEW YORK – Küresel çapta çeşitlendirilmiş bir medya ve bilgi hizmetleri şirketi olan News Corporation (NASDAQ:NWSA), şirketin 1 milyar dolara kadar A sınıfı adi hisse senedi ve B sınıfı adi hisse senedini geri alma yetkisine sahip olduğu hisse geri alım programının devam ettiğini duyurdu. Bu gelişme Perşembe günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruda açıklandı.

Şirket, ASX kuralları gereği Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’na (ASX) geri alım programı kapsamında yapılan işlemleri detaylandıran günlük güncellemeler sağlamaktadır. Bu işlemlere ilişkin daha ayrıntılı bilgiler News Corp’un üç aylık ve yıllık raporlarında yer almaktadır.

Geri alım programı, şirketin sermaye dağılımını yönetme ve hissedarlarına değer kazandırma stratejisinin bir parçasıdır. News Corp, geri satın alınacak hisselerin zamanlaması ve miktarının şirket yönetimi tarafından piyasa koşulları ve diğer faktörlerin değerlendirilmesine göre belirleneceğini belirtti.

InvestingPro İçgörüleri

News Corporation (NASDAQ:NWSA) hisse geri alım girişimini sürdürürken, InvestingPro’nun gerçek zamanlı verileri aracılığıyla şirketin finansal sağlığına daha yakından bakıldığında karışık bir tablo ortaya çıkıyor. Piyasa değeri 15,81 milyar dolar olan şirketin F/K oranı 77,31 gibi yüksek bir seviyede bulunuyor, ancak 2024’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş rakamlar 48,48 gibi daha düşük bir oran gösteriyor. Bu da ileriye dönük potansiyel olarak daha olumlu bir kazanç perspektifine işaret ediyor. Buna ek olarak, News Corp’un aynı dönemdeki geliri 9,941 milyar $ ve brüt kar marjı %49,55 olarak bildirilmiştir ve bu da brüt düzeyde güçlü bir karlılığa işaret etmektedir.

News Corp’un hisse senedini değerlendiren yatırımcılar, şirketin bir yıllık fiyat toplam getirisinin %43,16 olduğunu, bunun da son dönemde önemli bir büyüme sergilediğini ve %0,73’lük temettü veriminin mütevazı bir gelir akışı sağladığını not edeceklerdir. Hisse senedi 52 haftanın en yüksek seviyesinin %98,39’undan işlem görürken, şirketin hisse fiyatı yatırımcı güvenini yansıtıyor gibi görünüyor. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro, News Corp’un finansallarını ve büyüme beklentilerini değerlendirmek için ek ipuçları sunuyor. Bu değerli InvestingPro İpuçlarına erişmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim kazanabilirsiniz.

InvestingPro’ nun platformunda, hisse geri alım programının News Corp’un gelecekteki performansı üzerindeki etkilerini tartan hissedarlar ve potansiyel yatırımcılar için çok değerli olabilecek daha kapsamlı bir analiz için çok sayıda ek ipucu listelenmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.