Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Galaxy S24 FE kamera özellikleri hayal kırıklığı yaratabilir

Samsung’un yeni modeli Galaxy S24 FE’nin kamera donanımı beklentileri karşılamayabilir. Peki, bu durum kullanıcıları nasıl etkileyecek?

Galaxy S24 FE kamera özellikleri hayal kırıklığı yaratabilir
13 Haziran 2024 12:08
50

Samsung, Galaxy S23 FE modelini geçen yıl ekim ayında, Galaxy S23 serisinin şubat ayında piyasaya sürülmesinin ardından tanıtmıştı. Bu yıl Galaxy S24 serisi bir ay erken tanıtıldı ve Galaxy S24 FE’nin lansmanı da yaklaşıyor. Yeni nesil Fan Edition modelinin yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Samsung’un R12 kod adıyla anılan bir cihaz üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Galaxy S20 FE, S21 FE ve S23 FE modelleri sırasıyla R8, R9 ve R11 kod adlarını taşıyordu. Bu nedenle R12’nin Galaxy S24 FE’yi temsil etmesi muhtemel görünüyor. R10 kod adlı S22 FE’nin olmaması nedeniyle, S23 FE’nin Galaxy S22 serisine dayandığı düşünülüyor. Bu durum, S24 FE’nin de geçen yılın S23 serisine dayanabileceğini gösteriyor.

Galaxy Club tarafından aktarılan son bilgilere göre, Galaxy S24 FE, selefi ile aynı ana kamerayı kullanacak. Yayın, Galaxy S24 FE’nin 50MP ISOCELL GN3 ana sensörü ile donatılacağını belirtiyor. ISOCELL GN3, 1/1.57″ sensör boyutuna ve 1.0µm piksel boyutuna sahip.

Galaxy S22, Galaxy S23, Galaxy S23 FE ve bu yılın Galaxy S24 modellerinde de kullanılan bu ana sensör, yeni modelde de yer alacak. Dolayısıyla, görüntüleme yeteneklerindeki iyileşmeler sadece görüntü işleme yazılımına bağlı olacak ve bu durum birçok kullanıcı için beklentileri karşılamayabilir. Ancak, Fan Edition cihazlarının sınırları zorlaması beklenmediği için bu anlaşılabilir bir durum.

Şu ana kadar yalnızca ana sensör hakkında bilgi verilmiş olsa da, lansman öncesinde daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor. Önceki modelin 8MP 3x telefoto ve 12MP ultra geniş açılı kameralar ile donatıldığını hatırlatmak gerekirse, yeni modelin kamera sisteminin nasıl olacağını merakla bekliyoruz.

Tüm Fan Edition modellerinde şimdiye kadar gelişmiş yonga setleri kullanıldı. Samsung, mümkün olduğunca Exynos yonga setlerini kullanmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak, S22 FE’nin olmaması ve S23 FE’nin S22 yonga setine dayanması nedeniyle, bu sefer hangi yonga setinin kullanılacağı belirsiz. Şirketin yeni Exynos 2400 yonga setini mi kullanacağı yoksa Snapdragon 8 Gen 2 çiplerini mi tercih edeceği henüz netleşmiş değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.