Dolar 32,6920
Euro 35,4209
Altın 2.480,25
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 33°C

Yapay Zekâ Duyurularından Sonra Düşen Apple Hisseleri, Bugün Uçuşa Geçti: Apple, NVIDIA’yı Geçerek Yeniden En Değerli 2. Şirket Oldu

Apple’ın yapay zekâ özellikleri, ilk gününde hisselerde düşüşe yol açmıştı. Ancak hisseler bugün toparladı ve %7’lik artış gösterdi.

Yapay Zekâ Duyurularından Sonra Düşen Apple Hisseleri, Bugün Uçuşa Geçti: Apple, NVIDIA’yı Geçerek Yeniden En Değerli 2. Şirket Oldu
12 Haziran 2024 13:52
41

Apple, pazartesi günü başlayan WWDC 2024 ile resmen üretken yapay zekâ yarışına dahil oldu. Şirket, “Apple Intelligence” ismi altında iPhone, iPad ve Mac cihazlarına onlarca yapay zekâ özelliği ekleyeceğini duyurdu. Aynı zamanda OpenAI’la ortaklık kurup ChatGPT’yi de Siri’ye entegre edeceğini aktardı.

Apple’ın yapay zekâ duyuruları ilk başta hisselere pek iyi yansımamıştı. Öyle ki dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde hisselerin sert düşüş yaşadığını görmüştük. Ancak bu durum pek uzun sürmedi ve hisseler yeniden uçuşa geçti.

Apple hisseleri %7 civarında arttı

Dünkü yaşanan düşüşlerde Apple hisseleri (AAPL) 192 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak yapay zekâ duyurularının üzerinden biraz süre geçmesinin ardından tekrar yükselişe geçti. Öyle ki bir günde %7 civarında artış yaşayarak 207 dolar seviyelerine kadar çıktı. Bu haberin yazıldığı sırada 207,12 dolardan işlem görüyor.

Tabii ki hisselerdeki artış, şirketin piyasa değerine de yansıdı. Düşüşten dolayı 3’üncü sıraya, NVIDIA’nın arkasına gerileyen Apple, bugün tekrardan ikinci sıraya yerleşti. Şu anki değeri 3,17 trilyon dolar. Birinci sıradaki Microsoft’un ise 3,21 trilyon dolar değeri var. Apple’ın Microsoft’a yaklaştığını ve işler iyi gitmeye devam ederse tekrardan zirveye oturabileceğini belirtmek yanlış olmaz.

Apple’ın yaptığı çok sayıdaki yapay zekâ duyurusu dünkü aceleden dolayı en başta yatırımcılardan pek iyi tepki almamıştı. Ancak Wall Street, muhtemelen özelliklerin ne kadar geniş çaplı olduğunu yeni yeni sindirmeye başladı. Bunun da hisselere olumlu yansıdığı söylenebilir.

Apple’ın yapay zekâ duyuruları için:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.