Dolar 32,6535
Euro 35,3907
Altın 2.507,26
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iade-i ziyaretinin ardından ilk kez konuştu, Özel, CHP’li üç ekonomi kurmayının önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceklerini bildirdi.

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi sonrası ilk açıklama
12 Haziran 2024 16:53
38

Siyasette gözlerin çevrildiği iade-i ziyaret gerçekleşti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider, genel merkez önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Görüşme 1,5 saat sürdü

Erdoğan ve Özel’in görüşmesi 1,5 saat sürdü. Özel, görüşmenin ardından Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurladı.

Görüşmeye ilişkin ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya Belediyesi ziyareti sırasında dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’ye yaptığı iadeyi-ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hangi konular görüşüldü?

Özel, Erdoğan’la yaptığı konuşmada, emekli ve asgari ücretlerinin artırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Ayrıca Özel, görüşmede tarım ürünlerinin maaliyet fiyatlarının altında olduğunu ve bu ürünlere de zam yapılması gerektiğini söyledi.

Özel, “Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a teklifimizi sunduk. Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek’le bir araya gelecek. Vergide adalet önerimizi somutlaştıracak.” dedi.

“Çiftçimiz yaşlanmıştır, gençlerimiz çiftçiliği bırakmıştır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Son bir yılda çiftçilerin, bankalara olan borcu yüzde 88 artmıştır. Son bir yılda toplam borç 652 milyar TL’ye yükselmiştir. Türkiye’de, toprakların 4’te 1’i ipotek altındır. Maalesef Ziraat Bankası düşük faizli çiftçi kredileri vermesi gereken banka, başkalarına kıyak krediler dağıtırken, çiftçileri özel bankaların kucağına doğru itmiş toprakların 4’te 1’i ipotek koymuştur. Çiftçimizin yaş ortalaması 57’dir. Yani çiftçimiz yaşlanmıştır, gençlerimiz çiftçiliği bırakmıştır.

“Kaynak mı bulamıyorsunuz, kaynağı birlikte bulalım dedim”

Dün Erdoğan’la bir araya geldiğimizde emekli maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini, asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyileştirilmesi yapılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 17 liralık çay fiyatının 25 liraya çıkarılması gerektiğini, maliyetin altındaki buğday fiyatının 15 liraya çıkarılması gerektiğini ifade ettim. Kaynak mı bulamıyorsunuz? Kaynağı birlikte bulalım dedim.

“CHP’li üç ekonomi kurmayı Mehmet Şimşek’le görüşecek”

Çok kazanandan çok, az kazanandan az, hiç kazanmayandan hiç vergi alınmamalarıdır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a teklifimizi sunduk. Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek’le bir araya gelecek. Vergide adalet önerimizi somutlaştıracak. Meclis’in çalıştırılması adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, emekli maaşı, asgari ücret ve tarım ücretlerine zam verilmesi ve bu yoksulluğun çözülmesi istenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.