Dolar 32,9191
Euro 35,3208
Altın 2.457,56
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Hizbullah’ın füzeleriyle yanan terör devletinde büyük panik: İsrail’in stratejik tesisleri tehlikede

Hizbullah’ın haziran ayının başlarından bu yana attığı füzeler sebebiyle İsrail’de çıkan yangınlar terör devletini panikletti. İsrail’in Kuzey Bölgesi İtfaiye Şefi Yair Kiyam, söz konusu yangınların bölgedeki stratejik tesisler için tehlike oluşturduğunu söyledi. İsrail ordu radyosunda Hizbullah’ın bugünkü saldırılarının savaşın başlangıcından bu yana ki en büyük saldırılar olduğu vurgulanırken; yangınların bazılarının söndürüldüğü bazılarına ise müdahalenin devam ettiği belirtildi.

Hizbullah’ın füzeleriyle yanan terör devletinde büyük panik: İsrail’in stratejik tesisleri tehlikede
12 Haziran 2024 23:08
40

İsrail’in kuzeyinde Hizbullah tarafından atılan füzeler sebebiyle çıkan yangınların bölgedeki bazı stratejik tesisler için tehlike oluşturduğu bildirildi.

Haaretz gazetesine göre, “İsrail’in Kuzey Bölgesi İtfaiye Şefi Yair Kiyam, Hizbullah’ın fırlatmış olduğu füzelerin bölgedeki stratejik tesisler için tehlike oluşturduğunu” söyledi.

Kiyam, kuzeydeki Celil bölgesindeki Yahudi yerleşim bölgelerinde çıkan yangınların İsrail ordusu, İtfaiye İdaresi ve Doğal Yerler Yönetimi tarafından yürütülen çalışmalar sonucu kontrol altına alınmak üzere olduğunu kaydetti.

Savaşın başlangıcından bu yana en büyük saldırı

Kiyam, yangınların hangi stratejik tesislere yönelik tehlike oluşturduğuna açıklık getirmedi.

Öte yandan İsrail ordu radyosu da Hizbullah’ın bugün İsrail tarafına 215 füze fırlattığını ve bir insansız hava aracı gönderdiğini kaydederken, Yedioth Ahronot gazetesi ise bugünkü saldırıların savaşın başlangıcından bu yana ki en büyük saldırılar olduğunu vurguladı.

Bazı yangınlar söndürülemedi

İsrail’in kuzeyine bugün öğle saatlerinde Lübnan’ın güneyinden gerçekleşen saldırılar sebebiyle sirenlerin çaldığı belirtildi.

Yedioth Ahronot, Hizbullah tarafından atılan füzeler nedeniyle ülkenin kuzeyinde birçok yangın çıktığını ve bunların bazılarının ancak 5 saat sonra kontrol altına alınabildiğini bazılarına ise müdahalenin devam ettiğini duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.