Dolar 33,0686
Euro 36,0311
Altın 2.614,47
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

FAA Boeing gözetimini süresiz olarak uzattı

FAA Boeing gözetimini süresiz olarak uzattı

FAA Boeing gözetimini süresiz olarak uzattı
12 Haziran 2024 23:38
34

Federal Havacılık İdaresi (FAA), havacılık devi Boeing ve ana tedarikçisi Spirit AeroSystems üzerindeki artan saha denetimini süresiz olarak uzatacağını açıkladı. Bu karar, 5 Ocak’ta Alaska Havayolları’na ait bir Boeing 737 MAX 9 uçağında meydana gelen acil durum sonrasında FAA’nın incelemelerini yoğunlaştırmasının ardından geldi.

FAA Yöneticisi Mike Whitaker’ın Perşembe günü ABD Senatosu Ticaret Komitesi’ne, başlangıçta Ocak ayındaki olaya bir yanıt niteliğinde olan artırılmış denetim önlemlerinin artık kalıcı bir fikstür haline geleceğini bildirmesi planlanıyor. Whitaker’ın hazırladığı açıklamalar, FAA’nın “üretim sürecinin kritik noktalarında ek denetimler” başlattığını ve önceki gözetim yöntemlerinden bir değişimin sinyalini verdiğini gösteriyor.

Bu hamle, 2018 ve 2019 yıllarında 737 MAX modelinin karıştığı iki ölümcül kazanın ardından toparlanmaya devam eden FAA’nın Boeing’in uçaklarının emniyet ve güvenilirliğini sağlama konusundaki kararlılığını yansıtıyor. Bu kazalar uçağın dünya çapında yere indirilmesine yol açmış ve yoğun bir mevzuat incelemesine yol açmıştı.

Whitaker ayrıca FAA’nın gözetim yaklaşımını nasıl revize ettiğini, daha proaktif ve uygulamalı denetim içeren bir “denetim artı teftiş” stratejisini nasıl benimsediğini detaylandıracak. Bu değişiklik, kurumun 5 Ocak olayından çıkardığı derslerin bir parçası olup, hava yolculuğunun güvenliğini ve havacılık şirketlerinin üretim süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

FAA yakın takibini sürdürürken, Boeing ve Spirit AeroSystems, gelecekteki olayları önlemek ve en yüksek hava güvenliği standartlarını sağlamak amacıyla, öngörülebilir gelecekte ajansın dikkatli gözleri altında faaliyet göstermeye devam edecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.