Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Bank of America’nın analizi Apple’ın finansal tahminlerinin ihtiyatlı olduğunu gösteriyor

Bank of America’nın analizi Apple’ın finansal tahminlerinin ihtiyatlı olduğunu gösteriyor

Bank of America’nın analizi Apple’ın finansal tahminlerinin ihtiyatlı olduğunu gösteriyor
12 Haziran 2024 14:08
26

Bank of America analistleri, Apple’ın (NASDAQ:AAPL) iPhone satışları için piyasanın mevcut tahminlerinin hafife alındığını öngörüyor. Şu anda 2,2 milyarı aşan aktif iPhone sayısı nedeniyle iPhone’ların değiştirilme sıklığının arttığını öne sürüyorlar.

Bank of America raporunda, “Aktif iPhone sayısını (IB) Apple’ın ekosisteminin potansiyelinin kritik bir ölçütü olarak değerlendiriyoruz” deniliyor. Analistler, eski iPhone’ların değiştirilmesi ihtiyacının 2025 ve 2026 yıllarında sırasıyla 230 milyon ve 241 milyon iPhone satışına yol açabileceğini tahmin ediyor. Bu rakamlar, söz konusu yıllar için ortalama analist tahminleri olan 241 milyon ve 238 milyondan daha yüksek.

Bank of America, yeni iPhone pazarından daha hızlı artmasını bekledikleri ikinci el iPhone pazarının hızla genişlediğine dikkat çekiyor. Bu artışın, artan aktif iPhone sayısıyla birlikte, Apple’ın hizmetlerinin daha fazla kullanılmasına ve daha fazla Apple ürünü satın alınmasına yol açması muhtemeldir ki bu da genellikle “halo etkisi” olarak adlandırılan bir etkidir.

Apple’ın hizmetleri için 1 milyardan fazla ücretli aboneliği olmasına rağmen, Bank of America daha fazla büyüme için önemli bir potansiyel olduğuna inanıyor. Aktif iPhone’ların yarısından daha azının ücretli hizmetler için kullanıldığı düşünüldüğünde, bu hizmetlerin kullanımını arttırmak için önemli bir alan bulunmaktadır. Bu durum özellikle ikinci el iPhone pazarı genişledikçe ve daha düşük fiyatlı seçenekler arayan tüketiciler için daha cazip hale geldikçe geçerlidir.

Bank of America’nın son sözleri Apple’ın müşterilerinin önemini vurguluyor. Şirketin bu zengin kullanıcı grubunu arama platformları ya da uygulama geliştiriciler gibi çeşitli teknolojilerle buluşturmadaki başarısı Apple için kârlı olmuştur. Bank of America, Apple’ın yapay zeka (AI) gibi gelişmekte olan teknolojilerle müşteri tabanından faydalanmanın yollarını bulmaya devam edeceğini ve hem ürünleri hem de hizmetleri için fiyatlarını yüksek tutabileceğini öngörüyor.

Bu makale yapay zekanın yardımıyla oluşturulmuş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.