Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

ABD ordusu eğitimde kullanmak için Türkçe bilen adam arıyor

ABD ordusuna askeri eğitim desteği sağlayan bir şirketin, ‘Türkçe bilen rol arkadaşı aranıyor’ şeklindeki iş ilanı oldukça dikkat çekti. Linkedin’de yer alan ilanda Türkçe bilen kişinin ‘hükümet yetkilisi veya dini lider’ gibi akıcı şekilde konuşması ayrıca silah kullanmayı bilmesi gerektiği şartı yer alıyor. New Jersey’deki askeri üste yapılması planlanan tatbikatın amacı kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

ABD ordusu eğitimde kullanmak için Türkçe bilen adam arıyor
12 Haziran 2024 12:11
25

ABD merkezli askeri eğitim ve destek sağlayan Seventh Dimension isimli özel bir şirketin, sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu olan Linkedin’de verdiği bir ilan dikkat çekti. Söz konusu ilanın başlığında “Türkçe konuşan rol arkadaşı aranıyor” ifadesi yer aldı.

Askeri eğitim için Türkçe konuşan oyuncu

İlanın detayında, New Jersey Ortak Üssü’ndeki askeri eğitim etkinlikleri için Türkçe konuşan rol oyuncuları arandığı belirtildi.

Görev tanımı olarak rol oyuncularının, eğitim senaryolarında tanımlanan görevleri yerine getireceği kaydedildi.

Hükümet yetkilileri, dini liderler…

Türkçe konuşan kişinin sivilleri, hükümet yetkililerini, dini liderleri, kabile büyüklerini, tercümanları vb. temsil edebilecek akıcılıkta konuşması gerektiği söz konusu ilanda aranan temel özellikler arasında yer alıyor.

    Söz konusu ilanda, “Ekstra para kazanmanın ve bunu yaparken eğlenmenin harika bir yolu” ifadesi de yer alıyor.

Gerektiğinde silah kullanabilecek

İş ilanında dikkat çeken bir diğer husus ise Türkçe konuşan oyuncunun aynı zamanda tüfek, tabanca, kurusıkı ve boya işaretleme fişekleri gibi silah kullanabilmesi şartı.

Tatbikatın amacı ne?

ABD ordusuna destek sağlayan firmanın özellikle Türkçe konuşan birini araması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. ‘New Jersey’deki askeri üste ne gibi tatbikat ve eğitimler yapılacak, bu eğitimin amacı ne’ gibi sorular cevaplanmayı bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.