Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Hisse Senetleri Gün Ortasında Dalgalanıyor: Coinbase, Yext Düşüşte; Apple, GM İlerliyor

Hisse Senetleri Gün Ortasında Dalgalanıyor: Coinbase, Yext Düşüşte; Apple, GM İlerliyor

Hisse Senetleri Gün Ortasında Dalgalanıyor: Coinbase, Yext Düşüşte; Apple, GM İlerliyor
11 Haziran 2024 19:50
26

Investing.com — Yatırımcıların yaklaşan enflasyon raporu ve Federal Rezerv’in son politika toplantısının başlaması beklentisiyle temkinli davranması nedeniyle ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü hafif bir düşüş yaşadı.

İşte bugün ABD hisse senedi piyasasındaki en önemli hareketlerden bazıları:

  • Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, teknoloji şirketinin yeni bir yapay zeka girişimini duyurması, “Apple Intelligence” teknolojisini Siri de dahil olmak üzere bir dizi uygulamasına tanıtması ve OpenAI’nin konuşma yapay zekası ChatGPT’yi cihazlarına dahil etmesinin ardından %5,9 oranında arttı.

  • General Motors (GM) hisseleri, şirketin yönetim kurulunun 6 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programını onaylamasının ardından %2,25 oranında arttı.

  • Tesla (TSLA) hisseleri, sürücüsüz taksilerinin birkaç yıl boyunca kullanılamayabileceği endişeleri nedeniyle %3 düştü.

  • Eli Lilly (LLY) hisseleri, Alzheimer tedavisi donanemab’ın Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) danışma komitesinden oybirliğiyle onay almasına rağmen %0,7 oranında düşüş gösterdi.

  • Coinbase (NASDAQ:COIN) hisseleri, en yaygın kullanılan kripto para birimi olan bitcoin’in değerindeki %4,5’lik düşüşten etkilenerek %4,6 oranında geriledi. Marathon Digital Holdings (NASDAQ:MARA), Riot Platforms (NASDAQ:RIOT) ve Microstrategy (MSTR) hisselerinde de düşüşler görüldü.

  • Yext (YEXT) hisseleri, birden fazla lokasyona sahip işletmeler için çevrimiçi varlık yönetimi konusunda uzmanlaşan şirketin, finans sektörü için önde gelen bir dijital etkileşim hizmeti olan Hearsay Systems’ı 125 milyon dolara satın alma niyetini açıklamasının ardından %5 düştü. Şirket ayrıca tüm yıl gelir tahminini aşağı yönlü revize etti.

  • Calavo Growers (CVGW) hisseleri, avokado pazarında lider bir oyuncu olan şirketin mali ikinci çeyreği için beklentileri önemli ölçüde aşan kazanç ve gelir bildirmesinin ardından %10 arttı.

  • NextEra Energy (NEE) hisseleri, şirketin 2027 yılı için hisse başına kazanç (EPS) tahminini sunması ve düzeltilmiş EPS’nin 3,85 ila 4,32 $ arasında olacağını öngörmesinin ardından %6 düştü.

  • AppLovin (NASDAQ:APP) hisseleri, Apple’ın reklam ilişkilendirme sisteminde yapılan değişikliklere ilişkin endişeler nedeniyle %9 oranında geriledi.

Louis Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.