Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

General Motors 6 milyar dolarlık yeni hisse geri alımı belirledi

General Motors 6 milyar dolarlık yeni hisse geri alımı belirledi

General Motors 6 milyar dolarlık yeni hisse geri alımı belirledi
11 Haziran 2024 16:20
21

Hissedar değerini arttırmak amacıyla General Motors, toplam 6 milyar dolar tutarında hisse geri alımı planlayan yeni bir hisse geri alım girişimini duyurdu. Bu karar, şirketin Kasım 2023’te yürürlüğe koyduğu 10 milyar dolarlık hızlandırılmış hisse geri alımının hemen ardından geldi.

Otomotiv devi ayrıca ilk çeyreğin başlarında temettüsünü %33 artırarak hisse başına 12 sente yükseltti. Yeni geri alım planının duyurulmasının ardından General Motors’un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,5 oranında artış gösterdi.

Yönetim kurulunun bu hisse geri alım planını onaylaması, General Motors’un hissedarlarına değer kazandırma çabalarının bir devamı niteliğindedir. Bir önceki yılın önemli geri alım programını takip eden bu plan, şirketin finansal stratejisini ve hissedarlarına olan bağlılığını yansıtıyor.

InvestingPro İçgörüleri

General Motors (GM), agresif hisse geri alım girişimleri ve temettü artışlarının da gösterdiği gibi hissedar değerini artırmak için önemli adımlar atıyor. InvestingPro verileri, GM için 54,25 milyar dolarlık piyasa değeri ve 5,85’lik zayıf Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla sağlam bir finansal tablo ortaya koyuyor. 2024’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ay dikkate alındığında bu oran daha da cazip olan 5,08’e düşüyor. Bu düşük F/K oranı, şirketin yakın vadeli kazanç büyümesi ile ilişkilendirildiğinde özellikle caziptir ve hisse senedinin değerinin altında olabileceğini düşündürmektedir.

Şirketin performans ölçütleri daha detaylı incelendiğinde, GM’nin 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda %8,79’luk sağlam bir gelir artışı sergilediği ve bu durumun şirketin finansal sağlığını desteklediği görülüyor. Ayrıca, hisse senedi 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve fiyatı bu zirvenin %99,6’sı seviyesinde. Bu performans, toplam fiyat getirisi %20,66 olan son üç aydaki güçlü getiri ile tamamlanmaktadır. Bu güçlü getiriler, şirketin pazardaki konumunun ve operasyonel verimliliğinin bir kanıtıdır.

InvestingPro İpuçları, GM’nin sadece Otomobil endüstrisinde önde gelen bir oyuncu olmadığını, aynı zamanda yatırımcılarını önemli getirilerle ödüllendirdiğini vurguluyor. Şirketin hisse geri alım stratejisi, güçlü bir serbest nakit akışı getirisi anlamına gelen bir değerleme ile vurgulanmakta ve hisse fiyatındaki son artış yatırımcı güvenini daha da teyit etmektedir. InvestingPro, daha derin içgörü arayanlar için GM hakkında https://www.investing.com/pro/GM adresinden erişilebilecek ek ipuçları sunuyor. Potansiyel yatırımcılar için kapsamlı bir analiz sağlayan 11 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu bilgilere erişmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.