Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi kurban kesim noktaları ilaçlandı

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesinde karasinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları arttı. 154 personel ve 60 araçla yürütülen çalışmalarla, kurban satış noktası ve kesim yerlerinde vektörlerin çoğalıp yayılmasına karşı önlem alındı.

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi kurban kesim noktaları ilaçlandı
11 Haziran 2024 12:26
33

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde karasinek ve diğer haşerelere karşı yürüttüğü titiz ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşların huzur ve rahatlığını sağlamayı hedefliyor.

Bu kapsamda, belediye toplamda 7 kurban satış noktası ve 32 kurban kesim yerinde ilaçlama yaparak, bu alanlarda oluşabilecek haşereleri kontrol altına aldı. İlaçlama faaliyetleri rutin olarak ekiplerce bayram öncesi ve süresince de devam edecek.

Karasinek popülasyonunu en aza indirmek amacıyla kurban kesim ve satış alanlarında sarı bayrak uygulaması başlatan büyükşehir, bu uygulama ile karasinekleri belirlenen alanlarda toplayıp popülasyonu en aza indirmeye çalışıyor. Bu bayrak noktalarında kullanılan ilaçlar sayesinde karasineklerin dağılması engellenerek yerinde mücadele ediliyor.

İLÇE BELEDİYELERİYLE İŞ BİRLİĞİ

Belediye, ayrıca ilçe belediyelerinin temizlik işleri müdürlükleriyle iş birliği yaparak, çöp konteynerlerinin hızlı bir şekilde boşaltılmasını ve ardından ilaçlanmasını sağlayacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 154 uzman ilaçlama personeli, 60 araç ve ekipman ile Gaziantep halkının hizmetinde olduklarını duyurdu. Vatandaşlar, talep ve şikayetlerini 0 342 329 00 05 ve 153 numaralı telefonlardan iletebilirler.

9 İLÇEDE GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

GBB Kent Estetik ve Yeşil Alanlar Dairesi Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 9 ilçede ve 735 mahallede 165 bin 417 sivrisinek ve karasinek üreme alanında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Gündüz ekipleri karasinek, sivrisinek, afit (üvez) ve fare mücadelesi verirken, gece ekipleri tüm mahallelerde haftada en az 2 gün uçkun mücadelesi yapıyor.

Kurban Bayramı öncesinde hizmetlerin artırıldığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Murat Öz, “Bayram öncesi ilaçlama çalışmalarını yerinde inceledik. Hayvansal atıkların çekebileceği karasinek ve diğer haşerelere karşı kurban kesim ve satış noktalarında, çöp konteynerlerinde ve vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı alanlarda halkımızın huzurlu ve rahat olabilmeleri adına tüm ekiplerimiz ile yoğun mesai harcıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.