Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Yeni keşfedildi: Vücuda etkisini çok az kişi biliyor suyu şifa dağıtıyor

Doğada yetişen mucizevi besinlerin sayısına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Kahramanmaraş’ta bir esnaf, antioksidan maddeler açısından zengin olan şeker kamışı suyu satışı yaparak hizmet veriyor. Mide, solunum ve bağışıklık açısından tam bir şifa kaynağı olan şeker kamışının vücuda etkisini çok az kişi biliyor. Peki, şeker kamışı nerede yetişir, faydaları neler? Ayrıntılar haberimizde…

Yeni keşfedildi: Vücuda etkisini çok az kişi biliyor suyu şifa dağıtıyor
10 Haziran 2024 11:41
32

Kahramanmaraş’ta bir esnaf, antioksidan maddeler açısından zengin olan ve yeni yeni keşfedilmeye başlayan şeker kamışı suyu satışı yapmaya başladı.

Şeker kamışı suyu satışı yapan esnaf Ali Bekmez, “Şeker kamışı suyu insan sağlığına faydalarının saymakla bitmez. Kanseri önlemekle birlikte mide sağlığını korur. Zorlu aşamalarından sonra Kahramanmaraş halkıyla buluşturuyoruz” dedi.

Şeker kamışının faydaları neler?

Bekmez, “Şeker kamışının faydasını saymak gerekirse, sağlıklı bir şeker. Kanseri önler. Mide sağlığını korur. Solunum yolunu temizler. Cildi temizler. Bağışıklığı güçlendirir. Kahramanmaraş’a ilk olarak biz yapıyoruz. Necip Fazıl Kültür merkezi civarında. Bunu yapmanın özel uğraşları var. Zorlu süreçlerden geçiyor” dedi.

Bekmez, “Özel bir makinesi var. Makineden sonra hiç suyu kalmıyor. Kahramanmaraş’ta Cemal kardeşimle ilk biz yapıyoruz. Elimizden geldiğince Kahramanmaraş halkına hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Şeker kamışını bir gün önceden hazırladıklarını söyleyen Bekmez; “Sabah çekimini yapıyoruz. Halk yeni yeni keşfetmeye başladı. Çoğu insan bilmiyor. Anlamaya çalışıyorlar, çözmeye çalışıyorlar. Ama içenler de gayet memnun. Çok güzel olduğunu söylüyorlar” dedi.

Şeker Kamışı Nerede Yetişir?

Şeker kamışı tropik ve subtropik bölgeleri çok sever. Dünya genelinde 90 ülkede yetişme imkanı bulan bu faydalı bitki ülkemizde de yetişmektedir.

Akdeniz iklimine uyum sağlayan şeker kamışı Turkiye’de nerede yetişir dediğinizde Çukurova civarında yetiştiğini duyabilirsiniz.

GAPTAEM proje kapsamında Adana’da şeker kamışından şeker üretimi başlamıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.