Dolar 32,7105
Euro 35,4592
Altın 2.494,82
BİST 10.909,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Skandal Gazze sözleri Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı! Defne Samyeli’nin sponsoru belli oldu

Filistin’deki İsrail soykırımı sorusuna verdiği yanıtla tepkileri üzerine çeken Defne Samyeli’nin, İsrail’in dostu ‘Boykot listesindeki markalar’ arasında yer alan ünlü bir ABD’li firmayla sponsorluk anlaşmasının olduğu ortaya çıktı.

Skandal Gazze sözleri Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı! Defne Samyeli’nin sponsoru belli oldu
10 Haziran 2024 12:56
31

  HABER7

İsrail savaş uçaklarının Refah’ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalamış, saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 45 kişi yanarak hayatını kaybetmişti.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Dünyayı ayağa kaldıran ve büyük tepki çeken alçak saldırı sonrası sunucu Defne Samyeli bir davette bu konu üzerine sorulan soruya tepki çeken bir cevap vermişti. Samyeli saldırıya ilişkin tepkileri “tribünlere oynamak” olarak tanımlayarak “Taraflar konusunda haklı, haksız demek ya da burada bir davette siz mikrofonu uzattınız da iki satır ‘çocuklar ölmesin, gözyaşları, artık dinsin, savaş olmasın barış olsun’ demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

BOYKOT LİSTESİNDEKİ MARKAYLA SPONSORLUĞU ÇIKTI

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına tek kelime söylemeyerek tepki gösterenleri ‘tribünlere oynamak’la itham eden sunucu Defne Samyeli’nin katliamcı İsrail’in dostu ‘Boykot listesindeki markalar’ arasında yer alan dünyaca ünlü ABD’li bir içecek markasıyla sponsorluk anlaşmasının olduğu ortaya çıktı. 

Sponsorluğunun bulunduğu ABD’li bir içecek markasının bir programına katılan Samyeli’nin katliama destek veren dünyaca ünlü marka için “Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Umuduyla yıllardır ışıl ışıl parlayan bir marka” ifadelerini kullandığı görüldü. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Defne Samyeli’nin İsrail’in saldırılarına tepki göstermeyerek ardından İsrail’in dostu ‘Boykot listesindeki markalar’ arasında yer ABD’li şirketle sponsorluğunun bulunduğunun ortaya çıkması sosyal medyada büyük tepki topladı. Samyeli‘yi, ticari çıkarları uğruna insani bir konuda sessiz kalmakla suçlayan sosyal medya kullanıcıları sponsorluğu nedeniyle Gazze konusundaki sessizliğini kınayan çok sayıda paylaşım yaptı.

REKLAMLARINI ARTTIRDILAR

Diğer yandan ise tüm dünyada İsrail soykırımlarına destek verdiği için tepki çeken ve büyük bir boykota maruz kalan firmaların zararlarını ortadan kaldırmak için reklamlarını arttırdıkları belirtiliyor. Duyarlı insanların uyguladığı boykot nedeniyle dünyaca ünlü dev firmaların satışları düşerken bazı şubeleri ise kapatılmak zorunda kalıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.