Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 33°C
Per 31°C

Siri Yapay Zekâ Sayesinde Âdeta Yeniden Doğuyor: İşte Gelen Yenilikler

Apple, bugünkü etkinliğinde üretken yapay zekâ özelliklerini duyurdu. Siri de bundan nasibini alanlar arasındaydı. Sesli asistan, âdeta çağ atlayarak yepyeni bir hâl alıyor.

Siri Yapay Zekâ Sayesinde Âdeta Yeniden Doğuyor: İşte Gelen Yenilikler
10 Haziran 2024 22:06
63

Apple, bugünkü WWDC 2024 geliştirici konferansı kapsamında iPhone’lardan Watch’a kadar birçok cihazın işletim sisteminin yeni sürümlerini bizlerle buluşturdu. Ancak duyurular bunlarla sınırlı değildi. Apple, resmen üretken yapay zekâ yarışına dahil oldu.

Şirket, “Apple Intelligence” ismini verdiği, büyük dil modellerinden (LLM) güç alan yeni yapay zekâ özelliklerini aldı. Siri de bu durumdan etkilenenler arasındaydı. Apple’ın sesli asistanı, yapay zekâ sayesinde adeta yeniden doğdu. İşte bilmeniz gerekenler

Siri’yle yazarak konuşmak mümkün olacak

Apple Intelligence, Siri’yle iletişime geçme şeklimizi değiştirecek. Asistanla artık sadece sesle değil, aynı zamanda yazarak da iletişim kurabileceğiz. Böylece konuşarak anlatamadığımız şeyi yazarak anlatabileceğiz. Aynı zamanda işitme engelliler için çok yararlı olacağını da söylemek mümkün.

Yapay zekâ sayesinde sizi daha iyi anlayacak, daha iyi yanıtlar verecek

Üretken yapay zekâ desteği sayesinde Siri sorularınızı daha iyi bir şekilde anlayacak, daha iyi yanıtlar verebilecek. Mevcut Siri’nin bu konuda pek iyi olmadığını biliyorduk. Bu yüzden yapay zekâ desteği onu çok ileri taşıyacaktır.

Siri, aradığınız özelliği hızlıca bulacak

Cihazınızdaki bir özelliği bulamıyor musunuz? Siri’ye ne aradığınızı söyleyeceksiniz, o da yapay zekâ sayesinde hemen o özelliği bulacak.

Ekranınızı görebilecek

Siri, cihazda ne yaptığınızı görme şansına da sahip olacak. Bu şekilde ekranınızı izleyerek size yardımcı olabilecek. 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.