Dolar 32,5577
Euro 34,9715
Altın 2.438,03
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Kazanç çağrısı: Graham Corporation 2024 mali yılı sonuçlarını açıkladı

Kazanç çağrısı: Graham Corporation 2024 mali yılı sonuçlarını açıkladı

Kazanç çağrısı: Graham Corporation 2024 mali yılı sonuçlarını açıkladı
10 Haziran 2024 12:37
22

Graham Corporation (GHM), 2024 mali yılının dördüncü çeyreğinde güçlü bir finansal performans sergileyerek şimdiye kadarki en yüksek gelir ve siparişlerini elde ettiğini duyurdu. Şirketin başarılı çeyreğine önemli ölçüde kârlılık, güçlü nakit akışı ve önemli deniz nükleer tahrik programı siparişlerinin tamamlanması damgasını vurdu. P3 Technologies’in satın alınması ve üretim kapasitesini güçlendirmek için yapılan 13,5 milyon dolarlık yatırım da dahil olmak üzere stratejik girişimler, şirketi sürekli büyüme için konumlandırdı. Graham Corporation, 2025 mali yılı için gelirin 200 milyon ila 210 milyon dolar arasında değişmesini ve düzeltilmiş FAVÖK’ün 16,5 milyon ila 19,5 milyon dolar arasında olmasını öngörüyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Graham Corporation 2024 mali yılında 185,5 milyon dolarlık rekor gelir ve %21,9 brüt kar marjı elde etti.
  • Net gelir ve düzeltilmiş EPS önemli artışlar gösterdi; net gelir 4,6 milyon dolar ve düzeltilmiş EPS %163 artışla 0,63 dolar oldu.
  • Şirket ödenmemiş tüm borçlarını ödedi ve 28,1 milyon dolar nakit elde etti.
  • 268 milyon $’lık rekor siparişler, 1,4 kat defter-fatura oranı ve 2023 mali yılına göre birikmiş işlerde %30’luk bir artışla rapor edildi.
  • 2025 mali yılı için gelirin 200 milyon ila 210 milyon dolar arasında olması, brüt marjın %22-23 ve düzeltilmiş FAVÖK’ün 16,5-19,5 milyon dolar olması öngörülüyor.
  • Stratejik öncelikler arasında tam yaşam döngüsü ürün fırsatları için müşteri katılımı, satış sonrası satışların genişletilmesi ve büyümeyi desteklemek için operasyonlara yatırım yapılması yer alıyor.

Şirket Görünümü

  • Graham Corporation, 2027 mali yılına kadar yıllık %8-10 oranında organik gelir artışı beklemektedir.
  • Şirket, 2027 mali yılına kadar düşük ila orta onlu düzeltilmiş FAVÖK marjı hedefliyor.
  • Şirketin genişleme planlarını desteklemek için Temmuz ayında yeni bir tesisin temeli atılacak.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Şirket, potansiyel aşırı genişlemeden kaçınmak için çok fazla ilk ürün alma konusunda temkinli davranıyor.
  • Çin pazarının yavaş seyretmesi, satış sonrası satışlara odaklanılmasına ve Güneydoğu Asya’daki fırsatların araştırılmasına yol açıyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • ABD Donanması’nın devam eden ilişkisi, donanma nükleer tahrik programları için tamamlanan siparişlerle sonuçlanmıştır.
  • P3 Technologies’in satın alınması gibi stratejik yatırımların şirketin tekliflerini ve yeteneklerini geliştirmesi beklenmektedir.
  • Graham Corporation, yatırım getirisi %20’den fazla olan projeleri hedeflemekte ve operasyonları geliştirmek için paydaşlarla aktif olarak etkileşim kurmaktadır.

Kaçırılanlar

  • Sunulan kazanç çağrısı özetinde herhangi bir spesifik eksiklik belirtilmemiştir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Daniel Thoren, şirketin ABD Donanması ile iş kapsamını genişletme potansiyelini tartıştı.
  • ABD hükümetinin tedarik zincirini geliştirmeye odaklanması, şirketin deniz savunma işleri için olumlu bir itici güç olarak görülüyor.
  • Şirket yeni ekipman türleri için teklif veriyor ve verimliliği artırmak için otomasyona yatırım yapıyor.
  • Hidrojen pazarı gelecekteki büyüme için potansiyel bir fırsat olarak tanımlanıyor.

Graham Corporation’ın 2024 mali yılındaki finansal başarısı, gelecekteki çalışmaları için güçlü bir temel oluşturuyor. Stratejik yatırımlar ve operasyonel verimliliğe odaklanma sayesinde şirket, savunma ve enerji sektörlerinde ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmak için iyi bir konuma sahiptir. Graham Corporation stratejik planını uygulamaya devam ederken, paydaşlar önümüzdeki konferanslarda ve kazanç tartışmalarında şirketin ilerlemesine ilişkin daha fazla güncelleme bekleyebilirler.

InvestingPro İçgörüleri

Graham Corporation (GHM) sadece şimdiye kadarki en yüksek gelirini elde etmekle kalmadı, aynı zamanda şirketin bilançosunda borçtan daha fazla nakit tutabilmesinin de gösterdiği gibi güçlü bir mali yapı sergiledi. Bu sağlam finansal sağlık, şirketin nakit akışlarının, finansal istikrar ve risk yönetiminin önemli bir göstergesi olan faiz ödemelerini yeterince karşılayabilmesi ile pekiştirilmiştir.

Yatırımcı perspektifinden bakıldığında GHM, 62,05 olan F/K oranı ve 2024’ün 4. çeyreği itibarıyla 58,62 olan son on iki aylık düzeltilmiş F/K oranı ile yüksek bir kazanç katsayısında işlem görmektedir. Bu durum, yatırımcıların GHM’nin gelecekteki büyüme beklentilerine ve stratejik girişimlerine duydukları güven nedeniyle şirketin kazançları için prim ödemeye istekli olduklarını göstermektedir.

Şirketin hisseleri son altı ayda %53,87 ve son bir yılda %112,69 gibi etkileyici bir fiyat toplam getirisi ile büyük bir fiyat artışı yaşamıştır. GHM temettü ödemiyor olsa da, bu önemli sermaye kazancı hissedarlar için alternatif bir getiri şekli sağlıyor.

InvestingPro İpuçları ayrıca Graham Corporation’ın yüksek bir FAVÖK değerleme katsayısı ile işlem gördüğünü ve bunun da şirketin 2024’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ayda bildirdiği %63,39’luk güçlü FAVÖK büyümesi ile uyumlu olduğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, InvestingPro’ya göre GHM’nin gerçeğe uygun değeri 23,08 USD olarak tahmin ediliyor ki bu da analist hedefi olan 30 USD’nin biraz altında ve yatırımcılar tarafından daha fazla analiz edilme potansiyeline işaret ediyor.

GHM’nin finansallarını ve stratejik konumunu daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro, platformlarında toplam 9 ek ipucu sunuyor. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve yatırım kararlarınızı etkileyebilecek kapsamlı bilgilere erişim sağlayın. Bu değerli ipuçlarını keşfetmek için https://www.investing.com/pro/GHM adresini ziyaret edin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.