Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

İzi Kohen’in yaşam öyküsünden; Stella M. Trevez yazdı: Yüreğimin Yarısı Liza

Bu hikâye bize hayatta her zaman umut olduğunu, sevginin her engeli aşabileceğini ve ailenin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Gözyaşlarını kahkahalarla bastıran, etrafına mutluluk saçan Liza Elver’in yaşam öyküsü zor zamanlardan geçen herkese ilham kaynağı olacak.

İzi Kohen’in yaşam öyküsünden; Stella M. Trevez yazdı: Yüreğimin Yarısı Liza
10 Haziran 2024 15:52
40

Takvimler 3 Mart 1974’ü gösterdiğinde THY Paris-Londra seferini yapan uçağın düşmesi sonucu 346 kişi hayatını kaybetti. Kazada tüm ailesini kaybeden İzi Kohen’in ve ona anne şefkatiyle kucak açan teyzesi Liza’nın gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı bu kitapta, bir tarihi dönem tüm gerçekliği ile okurla paylaşılıyor.

1855’ten 2018’e uzanan gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı, Stella M. Trevez’in “Her şeyi olduğu gibi gerçeğe bağlı kalarak kaleme aldım” dediği Yüreğimin Yarısı Liza’da yazar, 2. Dünya Savaşı’ndan M. Kemal Atatürk’ün vefatına, 6-7 Eylül olaylarından 2018’e varan tarihi bir yolculuğa davet ediyor okuru.

Türkiye tarihine ışık tutan kitap

Zaman zaman gözyaşlarının eşlik edeceği zaman zaman yüzünüzde bir gülümsemeyle okuyacağınız satırlarda, bir kadının mücadelesi, gücü, hayranlık uyandıran dik duruşunu bulacak ve Türkiye tarihinin oldukça önemli bir kesitine tanıklık edeceksiniz.

İzi Kohen’in gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı, Stella M. Trevez’in kaleme aldığı Yüreğimin Yarısı Liza, Destek Yayınları etiketiyle kitabevi raflarında yerini aldı.

Sayfa: 192

Herkesin farklı hikayesi var

Herkesin farklı bir hikâyesi, farklı umutları vardı. Ancak kaderlerinin aynı noktada buluşacağından ve hayallerinin bulutlara karışacağından habersizdiler…

Bu hikâye, bize hayatta her zaman umut olduğunu, sevginin her engeli aşabileceğini ve ailenin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor.

Stella M. Trevez

İlham kaynağı olacak kitap

Gözyaşlarını kahkahalarla bastıran, etrafına mutluluk saçan Liza Elver’in yaşam öyküsü, zor zamanlardan geçen herkese ilham kaynağı olacak.

Yazar hakkında

Stella M.Trevez, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğretimine Sainte Pulcherie Fransız Okulu’nda başladı. İsrail’de Neve Hadassa Lisesi’ni bitirdi. On iki yıl briç öğretmenliği yaptıktan sonra farklı alanlarda çalıştı.

Yazarın yaşadıklarını kaleme aldığı ilk eseri olan Ben 44 Yaşındayım, Oğlum 53…, Uzak Doğu’da Tayland, Tayvan, Hong-Kong ve Macau’da Çinçe ve Taylandcaya, Brezilya’da Portekizceye, İtalya’da İtalyancaya çevrilerek okurlarla buluştu.

Kitap sayfası için iletişim:

ergul.tosun@ensonhaber.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.