Dolar 32,9467
Euro 35,3247
Altın 2.456,15
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Hira Mağarası’nda ziyaret kuyruğu

Peygamber Efendimize (SAV) ilk vahyin geldiği Hira Mağarası’nda hacı adayları kuyruk oluşturdu.

Hira Mağarası’nda ziyaret kuyruğu
10 Haziran 2024 11:36
25

İHA

Hacı adayları, Peygamber Efendimize (Sallahü teala aleyhi ve sellem) ilk vahyin geldiği Hira Mağarası’na akın ediyorlar.

İlk vahyin geldiği ve Alak suresinin ilk beş Ayet-i Kerimesinin nazil olduğu mübarek mekan mekanda dua ediyorlar. Sarp ve dik Nur Dağı’nın zirvesinde bulunan Hira Mağarası’nda Müslümanlar duygu dolu anlar yaşıyor.

Müminler saatlerce sıra bekliyor

Sadece bir kişinin girebileceği kadar dar olan mağarada iki rekat namaz kılabilmek için müminler saatlerce sırada bekliyor.

Duaların edildiği, namazların kılındığı Hira Mağarası’nı hac görevini yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan hacı adaylarından, gücü yetenler ziyaret ediyorlar. Güneş sebebiyle öğle saatlerinde çıkılması tavsiye edilmeyen Hira Dağı’na yaşlıların, kalp ve tansiyon hastalarının çıkması hayli zor oluyor.

Hazreti Hatice Validemizin her gün Efendimize yemek getirmek için güneşin tepede olduğu zamanlarda geldiği Nur Dağı’na Türk hacıları ancak gece saatlerinde tırmanabiliyorlar.

“Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik”

Hacı adayları, “Burası yeryüzüne İslam’ın yayılmaya başladığı ilk yer. Sıkıntılarımızın bitmesi için, Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Peygamber efendimiz ne zorluklar yaşamış, onu burada hissediyoruz. Yol çok meşakkatli. Hazreti Hatice validemiz ilerlemiş yaşına rağmen bu mağaraya her gün yiyecek getirirmiş. Allahutaala buraları bize görmeyi nasip etti. Bunu idrak edebiliyorsak, ne mutlu bizlere. Herkesin Mekke-i Mükerreme’yi görmesi için Allahutaala’dan niyazda bulunuyoruz. Buradaki duygular kelimelerle anlatılamaz” dediler.

Hacı adayları dillerinde zikirle aşağı iniyor

Hira’ya çıkan yoldaki gelişigüzel atılan çöpler ve bunların toplanmaması ise hacı adaylarını üzüyor. Tecrübeli hacı adayları ise dağa çıkanları çantalarını maymunlara çaldırmamaları konusunda ikaz ediyor. Binbir güçlükle, 643 metreye tırmanan hacı adayları yüzlerinde zirveye ulaşıp, oradaki manevi havayı teneffüs etmenin huzuruyla, dillerinde zikirler ile aşağı iniyorlar.

Türk hacı adaylarından Mehmet Koç ise, Nur Dağı’na tırmanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ”Efendimize Peygamber olduğu bu mübarek mekanda bildirildi. Hira Mağarasını ziyaret imkanı bulacağız. 2 rekat namaz kılacağız” dedi.

Türkiye, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Endonezya ve Malezya’dan gelen hacı adaylarından kendini dinç hissedenler mutlaka Nur Dağına tırmanıyorlar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.