Dolar 32,9367
Euro 35,3966
Altın 2.461,52
BİST 10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Adobe’nin notu hisse senedi fiyatındaki potansiyel durgunluk nedeniyle düşürüldü – Melius Research

Adobe’nin notu hisse senedi fiyatındaki potansiyel durgunluk nedeniyle düşürüldü – Melius Research

Adobe’nin notu hisse senedi fiyatındaki potansiyel durgunluk nedeniyle düşürüldü – Melius Research
10 Haziran 2024 20:20
29

Melius Research analistleri Adobe Systems (NASDAQ:ADBE) için tavsiyelerini Satın Al’dan Tut’a çevirdi ve hedef fiyatı 510 $ olarak belirledi. Pazartesi günü belirtildiği gibi, Yapay Zekanın (AI) yükselişinin zorluklar sunduğundan bahsettiler.

Firma, Adobe gibi büyük şirketler de dahil olmak üzere yazılım sektörünün, yerel donanım sistemlerinden bulut tabanlı hizmetlere geçişe benzer şekilde yıkıcı bir aşamadan geçebileceğini öne sürüyor.

Melius Research, yapay zekanın yazılımın oluşturulma ve sunulma şeklini değiştirme potansiyeline sahip olduğunu öne sürüyor. Bulut altyapısının büyümesi ve görevleri otomatik olarak gerçekleştirebilen yapay zeka programlama araçları gibi unsurların, muhtemelen daha hızlı ve daha az maliyetli yazılım geliştirmeye yol açacağını vurguluyorlar. Firma, bu durumun yapay zeka konusunda uzmanlaşmış yeni ve daha küçük şirketlerin ortaya çıkmasını sağlayabileceğini ve Adobe gibi köklü şirketler için bir tehdit oluşturabileceğini belirtiyor.

Notta ayrıca yapay zekanın geleneksel iş fiyatlandırma stratejileri üzerindeki olası etkileri de tartışılıyor. Kullanıcı sayısına dayalı mevcut ücretlendirme modeline, belirli sonuçlar veya yetenekler sunmak üzere tasarlanmış yapay zeka çözümleri tarafından itiraz edilebilir. Bu değişikliğin, yerleşik firmalar için ek rekabet yaratabileceği belirtiliyor.

Melius Research, Adobe’nin saygın markasını ve geniş müşteri tabanını kabul etmekle birlikte, Adobe’nin bu yeni pazar koşullarına uyum sağlamakta zorlanabileceğine dair endişelerini dile getiriyor.

Yapay zeka odaklı yeni pazar katılımcılarının girişine ve mevcut müşterilerin yapay zeka kullanarak süreçlerini geliştirme olasılığına, bunun da geleneksel yazılım lisanslarına olan bağımlılıklarını azaltabileceğine atıfta bulunuyorlar.

Bu sorunlar nedeniyle Melius Research, Adobe’nin hisselerinin değerinin bir süre daha önemli ölçüde değişmeyeceğini öngörüyor. Firma, yatırım kararı vermeden önce Adobe’nin yazılım sektöründeki değişikliklere nasıl tepki verdiğini gözlemlemeyi öneriyor.

Bu makale AI yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.