Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Microsoft, çok tartışılan yeni Windows özelliği için geri adım attı

Microsoft, kısa bir süre önce duyurduğu Windows’taki Geri Çağırma (Recall) özelliği hakkında geri adım attı. Özellik, artık varsayılan olarak etkin gelmeyecek.

Microsoft, çok tartışılan yeni Windows özelliği için geri adım attı
9 Haziran 2024 18:36
31

Windows Geri Çağırma (Recall) özelliği, duyurulduğu Mayıs ayından bu yana oldukça tartışmalı bir yapay zeka özelliği olduğunu kanıtladı. Bu özelliğin yaptığı şey, bilgisayarınızda yaptığınız her şeyin ekran görüntülerini sürekli olarak almak ve daha sonra bu görüntüleri cihaz üzerinde arama yapılabilen bir veri tabanına yerleştirmek. Ve ne yazık ki buna hassas bilgileri gösteren resimler de dahil.

Microsoft’un yazılım şifreleri veya finansal hesap numaralarını gizlemeyeceğini açıkça ifade etmesinin ardından insanlar bunu bir güvenlik sorunu olarak değerlendirmeye başladı. Şirket her ne kadar kararını savunmaya çalışsa da kısa süre önce bazı güvenlik iyileştirmeleri yapmaya karar verdi.

Tartışmasız bu değişikliklerden en önemlisi, Geri Çağırma’nın artık bilgisayarınızı etkinleştirdiğinizde varsayılan olarak açılmayacak olması. Windows Experience Blog’da yakın zamanda yayınlanan bir gönderiye göre, özellik varsayılan olarak kapalı olacak, yani bir bilgisayarın kurulumunu yaparken kendiniz etkinleştirmeniz gerekecek.

Bunun yanı sıra, Geri Çağırma özelliğini etkinleştirmek ve ekran görüntüsü zaman çizelgenizi görüntülemek için artık Windows Hello’ya kaydolmanız gerekecek. Yani özelliğe erişmeden önce biyometrik bir giriş veya PIN ile birincil kullanıcı olarak kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor.

Ayrıca son güncellemeyle Microsoft, Windows Hello ESS’ye (Geliştirilmiş Oturum Açma Güvenliği) ekstra veri koruma şifresi katmanları ekleyerek güvenliği artırıyor. Bu sayede anlık görüntüler yalnızca bir kullanıcı kimliğini ispatladığında görüntülenebilecek. Ayrıca, Geri Çağırma’nın arama dizini veri tabanı da artık şifrelenmiş durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.