Dolar 32,6201
Euro 35,3588
Altın 2.473,89
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

ABD’de Kongre üyesi, Amerikan-İsrail komitesinin Kongre üzerindeki etkisini itiraf etti

ABD Cumhuriyetçi Kongre üyesi Thomas Massie, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, Amerikan-İsrail Siyasi Eylem Komitesi’nin (AIPAC) Kongre üzerindeki etkisini itiraf etti.

ABD’de Kongre üyesi, Amerikan-İsrail komitesinin Kongre üzerindeki etkisini itiraf etti
8 Haziran 2024 17:38
35

 ABD Cumhuriyetçi Kongre üyesi Thomas Massie, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, Amerikan-İsrail Siyasi Eylem Komitesi’nin (AIPAC) Kongre üzerindeki etkisini itiraf etti.

Massie, Carlson’ın sosyal medya platformu YouTube üzerinden yayınladığı röportajda, AIPAC’in bugün siyasi faaliyet komitesi olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

AIPAC’ın kendi tarafına çekmek için Kongre üyesi adaylara “ev ödevi” gibi yazılar yazdırdığını dile getiren Massie, “Bu bir koşullandırma taktiği. Onlar için basit bir şey yapmanı istiyorlar. Bu yazıları notlandırmıyorlar, sadece senin bir aday olarak onlar için bir şeyler yapacağını görmek istiyorlar, çünkü bunu yaparsan Senato üyesi olduğunda da onların istediklerini yapma ihtimalin yüksek olur.” ifadelerini kullandı.

Massie, 2012 yılında AIPAC’ın bir talebini reddetmesiyle komite ile arasında gerilimin yaşandığını hatırlatarak, bunun üzerine AIPAC’in hakkında karalama kampanyaları başlattığını söyledi.

AIPAC’ın karalama kampanyalarını, ABD’deki Evanjelik Hristiyan Kilisesi üzerinden yürüttüğünü belirten Massie, “İsrail için Birleşmiş Hristiyanlar adında bir örgütleri var ve burada Evanjelikleri bir nevi koordine ediyorlar.” dedi.

Massie, AIPAC’ın ABD’de Yabancı Ajan Kayıt Yasası’nı (FARA) ihlal ettiğine de işaret ederek, yasa gereğince ABD dışındaki hükümetlerin lobiciliğini yapan kişi veya grupların sicil kaydı oluşturması gerektiğini, ancak AIPAC’ın bunu yapmadığını kaydetti.

Kendisi dışında bütün Cumhuriyetçi kongre üyelerinin iletişimde olduğu bir “AIPAC kişisi” olduğunu belirten Massie, AIPAC’ın Kongre üyelerinin İsrail seyahatlerini de finanse ettiğini aktardı.

Massie, sadece iki elin parmağı kadar Cumhuriyetçi Kongre üyesinin bu seyahatlere katılmadığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.