Dolar 32,6095
Euro 35,3551
Altın 2.474,92
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Niğde’de kuraklığa dayanıklı tohum ekildi

Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında Niğde’de kuraklığa dayanıklı Sorgum Sudan Melez Otu tohumu ekimi yapıldı.

Niğde’de kuraklığa dayanıklı tohum ekildi
7 Haziran 2024 10:40
26

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) Kapsamında kuraklığa dayanıklı yüzde 75 hibeli yem bitkisi Sorgum Sudan Melez Otu tohumu Sazlıca Kasabasında genç girişimci Gökhan Tuğrul’a ait tarlada toprakla buluştu. Sazlıca kasabasında 75 dekar alanda ekimi yapılan yem bitkisinin suya daha az ihtiyaç duyduğunu ve protein değerinin yüksek olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik iyi sonuç alınması halinde projenin kentte yaygınlaştırılacağını söyledi. Vali Çelik, “Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde 75 oranında desteklediği sorgun sudan otu melezinin dikimini yapıyoruz. Bu sene ilimizde toplam 55 çiftçimizi bu desteği sağlamış olduk. Türkiye’de 26 ilde bu bitkinin ekimi devam ediyor. Özellikle suya daha fazla ihtiyaç duyulan Konya Ovası’nda ekimi yapılan bu bitki suya daha az ihtiyaç duyuyor ve yüksek protein içeriyor. Bölgemiz su konusunda sıkıntılı bir bölge olduğu için suya daha az ihtiyacı olan yem bitkilerinin üretilmesi önemli” diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş’ın da eşlik ettiği yem bitkisi ekimi programında Vali Çelik traktör sürerek sorgun sudan otu melezi tohumunu toprakla buluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje ile bol suya ihtiyaç duyan mısıra alternatif yem bitkisi özelliğine sahip, sulamaya ihtiyaç duymadan yetiştiriciliği mümkün olan sorgum ekilmesinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.