Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

MSI, Computex 2024’te Yeni Teknolojilerini Tanıttı

MSI MEG 321URX QD-OLED

7 Haziran 2024 12:40
30

MSI, bizim de katılıp videolarımızla sizi de buluşturduğumuz Computex 2024 fuarında yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı. Bunlar arasında ise tabii ki en çok dikkat çekenler bilgisayar donanımları ve çevre bileşenleri.

Şirket ayrıca, büyük bir trend haline gelen yapay zekayı da ürünlerine dahil etmeye başladı. MSI, bilgisayarlardan sonra şimdi de yapay zekayı monitörlerine getiriyor. MEG 321URX QD-OLED modeli ise bu ürünlerden ilki.

MEG 321URX QD-OLED, MSI tarafından dünyanın ilk gerçek AI (yapay zeka) oyun monitörü olarak lanse ediliyor. OLED panele sahip olan monitör, doğru renkleri göstermeyi amaçlıyor. 4K UHD çözünürlüklü monitörün ayrıca Quantum Dot teknolojisine sahip olduğunu da belirtmek gerek.

MSI, MEG 321URX QD-OLED modelinin yapay zeka özelliklerini, Monster Hunter oyunlarını örnek kullanarak açıklıyor;

  • AI Skysight – Monitörün AI motoru mini haritayı gerçek zamanlı olarak tarar ve tehditleri sezgisel bir HUD ile vurgular.
  • Sağlık / Keskinlik / Ruh Kesmesi / Cephane Göstergesi Spektrum Çubuğu – Akıllı görüntü tanıma kullanarak, MEG 321URX QD-OLED sağlığınızı, keskinliğinizi, ruh kesme ölçerinizi veya cephane durumunuzu algılar ve bunu yerleşik Spektrum çubuğunda (RGB aydınlatma ile) gerçek zamanlı olarak günceller.
  • AI Yükseltmesi – Oyununuza özel ihtiyaçlarınıza göre eğitebileceğiniz tamamen eğitilebilir bir AI modeline erişim kazanın! Bu özel eğitilmiş AI modelleri, basit bir yazılım güncellemesi ile monitörünüze yüklenebilir.

MSI MEG 321URX QD-OLED Teknik Özellikleri

MSI MEG 321URX QD-OLEDÖzellikler
Boyut31.5-inch
PanelQuantum Dot – OLED
Çözünürlük3840×2160 4K UHD
Yenileme Hızı240 Hz
GtG Piksel Tepkime Hızı0.03 ms
Bağlantı Seçenekleri2 x HDMI 2.1, 1 x DisplayPort 2.1, 1 x USB-C (DP Alt, PD 98W hızlı şarj), 2 X USB-A 2.0, 1 x USB-B 2.0, 1 x 3.5mm kulaklık çıkışı
Öne Çıkan DetaylarA.I. Sky Sight, KVM, OLED Care 2.0, RGB SpectrumBar

MSI’ın Computex 2024’te sergilediği konsept ürünler de var. Bunlardan biri de MSI MPG 321CUPF. Yeni monitör, çift modu sayesinde hem 4K UHD bir monitör olabiliyor hem de 1080p FullHD monitör olabiliyor. Ayrıca MSI MPG 321CUPF, 4K modunda 160 Hz yenileme hızı sunarken, 1080p modunda ise 320 Hz yenileme hızı sunuyor.

Monitör, özellikle rekabetçi oyunlarını düşük çözünürlüklerde oynayıp, rekabetçi oyunlar dışındaki oyunları daha iyi grafiklerle oynamak isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

MSI MPG 321CUPF Teknik Özellikleri

MSI MPG 321CUPFÖzellikler
Boyut31.5-inch
PanelRapid VA
Çözünürlük3840×2160 4K UHD ve 1920×1080 FullHD
Yenileme Hızı4K’da 160 Hz, 1080p’de 320 Hz
GtG Piksel Tepkime Hızı0.5 ms
Bağlantı Seçenekleri2 x HDMI 2.1, 1 x DisplayPort 1.4a, 1 x USB-C (DP Alt, PD 15W şarj), 1 x 3.5mm kulaklık çıkışı

Gelişmiş yapay zeka (AI) teknolojisiyle donatılan MEG VISION X AI, MSI’ın AI ENGINE aracını dokunmatik ekranlı bir yapay zeka destekli insan-makine arayüzüne entegre ediyor. 13.3 inç boyutundaki dokunmatik ekran, istenildiğinde ikinci bir monitör olarak kullanılabiliyor. Akıllı algılama özelliği sayesinde, oyuncunun etkinliğine göre donanım ayarlarını otomatik olarak optimize eden MEG VISION X AI, ayrıca bulut tabanlı ve özel yapay zeka asistanı işlevleri sunuyor. MSI Artist x MSI Chat aracılığıyla, yerel olarak çalışan üretken yapay zeka kullanılarak yüksek kaliteli görüntüler oluşturulabiliyor.

Ayrıca, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan yerel klasörlerdeki belgelerden otomatik olarak metin oluşturabilir, Soru-Cevap yapabilir ve özetler oluşturabilir, bu sayede hassas verilerin güvenliğini sağlar. Microsoft Copilot’un sesle kontrol işlevi, kullanıcıların sadece “Hey Copilot” diyerek sistemi uyandırmasına ve arama komutları vermesine olanak tanır. Copilot, yerleşik hoparlör aracılığıyla doğrudan yanıt verebilir ve yapay zeka ile insanlar arasındaki sınırı daha da bulanıklaştırır.

Masaüstü deneyiminin en iyi yönlerinden biri, daha verimli bir çalışma oturumu için çalışmalarınızı birden fazla monitöre yayabilme olanağıdır. Ancak, belirgin kenar çizgileri, özellikle odaklanmak istediğinizde oldukça dikkat dağıtıcı olabilir. Computex 2024’te tanıtılan en yeni PRO MP252 E2 Monitörler, özellikle çoklu monitör kurulumları için tasarlanmıştır. Bu monitörler, dört tarafı çerçevesiz tasarımı ile birden fazla monitör arasında sınırları en aza indirerek geniş ve kesintisiz bir çalışma alanı sunar.

PRO MP252 E2 modelleri, kaliteli bir panel ile 120Hz yenileme hızına ve optimal görüntüleme konforu için gerekli tüm göz koruma özelliklerine sahip. Bu özellikler sadece göz yorgunluğunu önlemekle kalmaz, aynı zamanda uzun saatler boyunca çalışmanıza olanak tanır ve uzun vadede sağlığınızı korur.

MSI PRO MP252 E2 Teknik Özellikleri

MSI PRO MP252 E2Özellikler
Boyut24.5-inch
PanelIPS
Çözünürlük1920×1080 FullHD
Yenileme Hızı120 hZ
GtG Piksel Tepkime Hızı1 ms
Bağlantı Seçenekleri1 x HDMI 1.4b, 1 x DisplayPort 1.2a, 1 x 3.5mm kulaklık çıkışı

MSI Cubi NUC 1MG ve MSI Cubi NUC 13MQG serisi Mini PC’ler, kompakt ve enerji verimli yapısıyla COMPUTEX 2024’te Sürdürülebilir Teknoloji Ödülü ve Red Dot 2024 tasarım ödülü kazandı. Bu cihazlar, atıkları azaltmak amacıyla PCR (Tüketici Sonrası Geri Dönüştürülmüş) plastik malzemeler ve geri dönüşümlü hamur kalıplama yöntemi kullanılarak üretildi. Cubi serisi, üretkenliği artırmak için tek tıklamayla enerji tasarrufu düğmesi, karbon emisyonları göstergesi ve enerji maliyeti hesaplamalarını destekleyen özel Power Meter uygulaması gibi çevre dostu özellikler sunuyor.

Mini PC ayrıca Thunderbolt 4 ile dört ekran desteğine sahip ve özel MSI Power Link işlevi ile geliyor. Bu özellik, Cubi NUC serisini monitör arkasına monte etmeyi tercih eden kullanıcılar için seçili MSI monitörlerde güç düğmesinin aynı zamanda Cubi NUC cihazını da açmasını sağlar. Ayrıca, Cubi NUC serisi çift 2.5G LAN ve DDR5 bellek ile donatılmış. Cubi NUC 13MQG üzerindeki güvenlik arttırıcı tasarım, vPro teknolojisini destekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.