Dolar 32,5744
Euro 35,0367
Altın 2.431,65
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

İsrail, Lübnan’a saldırı için hazırlıklarını tamamladı

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah’a karşı saldırı için genel hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

İsrail, Lübnan’a saldırı için hazırlıklarını tamamladı
7 Haziran 2024 09:54
20
AA

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail merkezli Ynet haber sitesinin haberine göre Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, Hizbullah ile 2006’da yaşanan savaşın 18. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu.

“İsrail ordusu kuzeyde saldırı için genel hazırlıklarını tamamladı”

Hizbullah’a karşı hazır olduklarını ve kuzey sınırında düşmanın güçlü bir orduyla karşılaşacağını söyleyen Gordin, “İsrail ordusu kuzeyde saldırı için geçen hafta genel hazırlıklarını tamamladı” dedi.

Sahadaki asker ve komutanların eğitimli ve kararlı olduklarını öne süren Gordin, Hizbullah’a karşı olası her mücadelenin üstesinden geleceklerini iddia etti.

“Bir an bile durmayacağız”

Lübnan’daki Hizbullah’a sert darbeler indirdiklerini söyleyen Gordin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir an bile durmayacağız. Görev tamamlanıncaya kadar güç ve zeka kullanarak savaşmaya devam edeceğiz. Görev de kuzeye güvenlik getirmektir. İsrail ordusu geride kalan 8 ay boyunca her gün ve her gece Hizbullah’ın silahlı unsurlarına karşı savaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.