Dolar 32,6143
Euro 35,3843
Altın 2.503,60
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Borsa İstanbul’daki tekstil şirketi geri alım programı açıkladı

Borsa İstanbul’daki tekstil şirketi geri alım programı açıkladı

Borsa İstanbul’daki tekstil şirketi geri alım programı açıkladı
7 Haziran 2024 10:20
23

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören tekstil şirketi Rubenis Tekstil (IS:RUBNS), KAP’a yaptığı açıklamada geri alım programı başlattığını duyurdu.

Rubenis Tekstil Yönetim Kurulu, dün aldığı kararla Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği ile 14.02.2023 tarih ve 9/177 sayılı ilke kararı kapsamında, borsada işlem gören paylarına ilişkin pay geri alım programı başlatılmasına karar verdi.

Şirket, pay geri alımı için ayrılacak fonu, şirket özkaynaklarından karşılanmak üzere azami 40 milyon TL olarak belirledi. Geri alıma konu olacak en yüksek pay miktarı ise 1 milyon adet olacak. Rubenis Tekstil’in pay geri alımı için öngördüğü süre ise azami 6 ay olarak belirlendi.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi KAZAN kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

RUBNS payında son durum

RUBNS, son iki işlem gününde satıcılı hareket ederken Haziran ayının ilk haftasında %10’luk bir düşüş ivmesiyle 35,64 TL’den işlem görüyor.

Şirket payları, mevcut fiyat seviyesine göre yılbaşından bu yana %58’e yakın değer artışına sahip. InvestingPro’da ise RUBNS’nin adil değer fiyatı, şu an 62 TL olarak hesaplanmış durumda. Bu da 13 finansal modele göre ve orta belirsizlikte hissenin %74 gibi yüksek bir oranda iskontolu hareket ettiği öngörüsü anlamına geliyor.

Şirketin finansal özetini sunan ProTips’te ise Rubenis’in likit varlıklarının kısa vadeli borçlarının üzerinde olması, son 12 ayda kârlı kalması ve son 3 ayda güçlü performansa sahip olması öne çıkıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.