Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Sıkı tutunun! Micron GDDR7 oyun performansını uçuracak

Performansıyla büyük hayaller kurduran yeni nesil Micron GDDR7 belleği tanıtıldı. Oyun performansı başka bir boyuta çıkıyor.

Sıkı tutunun! Micron GDDR7 oyun performansını uçuracak
5 Haziran 2024 12:52
44

Performans arayanları sevindirecek o büyük haber geldi çattı, yeni nesil Micron GDDR7 grafik belleği tanıtıldı. Başlamadan uyaralım, bu yeni bellek oyun performansınızı uçurabilir. 32 Gbps hız, 1.5 TB/s üzeri bant genişliği gibi akıllara zarar özellikler sunuyor. İşte detaylar…

Micron GDDR7 grafik belleği tanıtıldı! İşte özellikleri

Micron, GDDR7 belleği ile çok büyük bir adım attı. Bu yeni bellek, 1β (1-beta) DRAM teknolojisini kullanarak yüksek performans ve güç verimliliği sağlıyor. GDDR7, GDDR6’ya kıyasla yüzde 60 daha yüksek bant genişliği sunuyor ve dört bağımsız kanal ile iş yüklerini optimize ediyor.

Bu sayede oyunlarda daha hızlı tepki süreleri, daha akıcı oyun deneyimi ve daha kısa işlem süreleri elde ediliyor. Ayrıca, GDDR7 yüzde 50’den fazla enerji verimliliği artışı sağlayarak cihazların termal performansını iyileştiriyor ve batarya ömrünü uzatıyor. Yeni uyku modu ise bekleme güç tüketimini yüzde 70’e kadar azaltıyor.

Micron’un iddialarına göre, GDDR7 bellek, 1080p, 1440p ve 4K çözünürlüklerde ray tracing ve rasterizasyon performansında yüzde 30’dan fazla FPS artışı sağlayacak. Yani, oyunlar daha pürüzsüz ve daha gerçekçi görünecek. Özellikle AI destekli oyunlarda performans ve kare tamponu ölçeklendirmesi ile üst düzey bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.

Micron, GDDR7 ile grafik belleği teknolojisinde çıtayı bir hayli yükseltti. AMD, Cadence ve diğer iş ortakları ile yapılan işbirlikleri, bu yeni belleğin hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlayacak. AMD’nin kıdemli başkan yardımcısı Joe Macri, “Micron ile işbirliğimiz, en sürükleyici oyun deneyimlerini yaratma konusundaki ortak hedefimizi ileriye taşıyor” dedi.

Cadence’in Silikon Çözümleri Grubu genel müdürü Boyd Phelps ise, “GDDR7 PHY IP’yi 36 Gb/s hızında test etmek ve doğrulamak için 1β DRAM teknolojisine dayalı bellek örneklerini kullanıyoruz” dedi. Daha hızlı, daha verimli ve daha güçlü olan bu yeni bellek, oyun dünyasında büyük bir fark yaratacak. Sizce GDDR7’nin getirdiği bu yenilikler oyun deneyiminizi nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.