Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Microsoft’tan Windows 10 için ters köşe karar!

Microsoft, Windows 10 beta programını yeniden başlatıyor. Bu program kapsamında eski işletim sistemine yeni özellikler sunulacak.

Microsoft’tan Windows 10 için ters köşe karar!
5 Haziran 2024 14:53
57

Microsoft, Windows 10 için beta kanalını yeniden açtı. Bu da önümüzdeki aylarda resmi desteğin kesileceği işletim sistemine yeni özelliklerin geleceği anlamına geliyor. Peki Windows 10 beta ile hangi özellikler sunulacak?

Windows 10 beta kanalı yeniden açıldı

Windows 10 için resmi destek süresi önümüzdeki yılın Ekim ayında sona erecek. İşletim sistemi bu tarihten sonra özellik güncellemesi almayarak tozlu raflara karışacak. Ancak Windows Insider ekibinin açıklamasına göre Microsoft, Windows 10 ile “maksimum değeri” sunmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda şirket, Windows 10’un geliştirilmesini kolaylaştırmak için mevcut kullanıcılarını beta kanalına katılmaya davet ediyor. Bu sayede işletim sisteminde test edilen yeni özelliklerin genel dağıtımı daha kolay şekilde yapılabilecek.

Şirket, Windows 10 için sunulacak yeni özellikleri açıklamadı. Ancak yalnızca Windows 11 için piyasaya sürülen yapay zeka asistanı Copilot’u Windows 10’a da getirmesiyle merak uyandırdı. Bu, Windows 10’un daha fazla yapay zeka özelliği kazanabileceği anlamına geliyor.

Yeniden açılan beta programı aracılığıyla daha fazla güncellemenin sunulması bekleniyor. Ancak Microsoft, Windows 10 için destek sonu tarihinin değişmediğinin altını çizdi. Şirket, beta kanalını tercih etmenin işletim sistemi için desteği uzatmadığını da söyledi.

Microsoft halihazırda Windows 10 21H2 sürümü için desteği bırakmış durumda. Bu kapsamda tüm kullanıcıların 22H2’ye geçiş yapması ve 2025’ten sonra ise Windows 11’e yükseltme yapması tavsiye ediliyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.