Dolar 32,6403
Euro 35,3175
Altın 2.474,00
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

DM’lere dikkat TikTok hesabınız çalınabilir!

TikTok DM ile bulaşan zararlı yazılımların yayılması konusunda tüm kullanıcıları uyardı. Peki TikTok hesabı korumak için ne yapmak gerekiyor?

DM’lere dikkat TikTok hesabınız çalınabilir!
5 Haziran 2024 00:20
44

Eğer telefonunuzda TikTok yüklüyse, şu anda aldığınız doğrudan mesajları (DM) açmaktan kaçınmanızda fayda var. Forbes’in raporuna göre, TikTok’ta kötü niyetli kişilerin ünlülerin ve markaların hesaplarını ele geçirmek için DM yoluyla zararlı yazılım yaydığı ortaya çıktı. CNN, Sony ve Paris Hilton’un resmi TikTok hesapları bu saldırılardan etkilenenler arasında. Peki ne yapmak gerekiyor?

DM yoluyla TikTok hesabı çalıyorlar

Bu saldırılar oldukça sinsi. Normalde zararlı yazılımların cihazınıza bulaşması için bir yazılım indirmeniz veya kötü amaçlı bir linke tıklamanız gerekir. Ancak, bu durumda işler farklı. Görünüşe göre, zararlı yazılım içeren bir DM’yi açmanız bile yeterli. Yani, DM’yi açar açmaz cihazınız risk altında olabilir.

Bu saldırılar, zararlı yazılımın doğrudan mesajlar yoluyla yayılmasıyla gerçekleşiyor. Üstelik, bu zararlı yazılımın cihazınıza bulaşması için herhangi bir yazılım indirmenize veya kötü amaçlı bir linke tıklamanıza bile gerek yok.

Geçtiğimiz hafta CNN’in TikTok hesabı, bir hacker tarafından ele geçirildi. Bu olayın ardından CNN, hesabını kapatmak zorunda kaldı. CNN sözcüsü, şirketin TikTok ile birlikte ek siber güvenlik önlemleri üzerinde çalıştığını belirtti. CNN’in TikTok hesabı, şu anda platformda erişilebilir değil.

Eğer hesabınızın ele geçirildiğinden şüpheleniyorsanız, hemen önlem almanız önemli. TikTok hesap güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Şifrenizi sıfırlayın.
  • Telefon numaranızı hesabınıza bağlayın.
  • Hesabınıza erişimi olan şüpheli veya tanımadığınız cihazları kaldırın.

Bu güvenlik önlemleri, hesabınızı kötü niyetli saldırılardan korumanıza yardımcı olabilir. TikTok’ta DM yoluyla yayılan zararlı yazılımlara karşı, kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle ünlülerin ve büyük markaların hesapları bu tür saldırılara karşı savunmasız durumda.

Siz TikTok kullanırken ne tür güvenlik önlemleri alıyorsunuz? Bu tür saldırılardan korunmak için başka hangi adımlar atılabilir? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.