Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Bu hafta hızlı yükselen BNB yeni rekor seviyesine ulaştı

Bu hafta hızlı yükselen BNB yeni rekor seviyesine ulaştı

Bu hafta hızlı yükselen BNB yeni rekor seviyesine ulaştı
5 Haziran 2024 17:08
44

Investing.com – Kripto para piyasasında olumlu hava, Bitcoin ile birlikte piyasa değeri yüksek altcoin’leri de harekete geçirdi.

Pozitif görünümün hakim olduğu kripto para piyasalarında ilk 10’da yer alan bazı altcoin’ler dikkat çeken yükselişler kaydetti. Bunlarda biri olan Binance’in yerel varlığı BNB, hafta başından bu yana %20’ye yakın değer artışıyla 11 haftalık yatay serisine son verdi. BNB, son olarak Mart ayında 645 dolara kadar yükselmiş, ancak rekor seviyesini geçememişti.

İlerleyen günlerde 560 – 600 dolarlık dar bantta hareket eden kripto para, bu hafta 600 dolardan 716 dolara kadar yükselerek bu seviyede rekorunu belirledi. Kripto paranın son zirve fiyatı ise 2021 yılı Mayıs ayında kaydettiği 691 dolardı.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: KAZAN

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyuizleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimizeburadan ulaşın.

BNB istikrarını koruyor

BNB, 3 yıl önce rekor seviyesine ulaştıktan sonra aynı yıl içinde 200 dolara kadar geriledi ve ardından yeniden 600 dolara kadar yükselerek oldukça volatil hareket etti.

2022 yılında kripto sektörüne ayı koşulları hakim olurken BNB de 180 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra uzun bir süre 200 dolar bandında hareket etti. 2024 yılına girilirken uzun vadeli yatay hareketini bozan kripto para, şu an yılbaşındaki fiyatına göre %130 değer artışıyla devam ediyor.

BNB kullanım durumuyla diğer altcoin’lerden ayrılıyor

BNB, kripto borsası Binance ve BNB Chain’de çeşitli kullanım durumlarına sahipken diğer altcoin’lerden ayrılan bazı özellikleri bulunuyor. Kripto para, Binance’te işlem ücretleri için komisyon indiriminde kullanılabiliyor, ayrıca BNB Chain’deki faaliyetlerde de aktif olarak kullanılıyor. Bunun yanında Binance’in Launchpad platformunda arz edilen kripto varlıklar için BNB kilitlenmesi koşulu da kripto para talebini canlı tutan diğer bir aktivite oluyor.

Bununla birlikte Binance, BNB’nin dolaşımdaki arzını azaltma hedefi kapsamında her 3 ayda bir yüksek miktarda BNB yakmaya devam ediyor. Tüm bu aktiviteler neticesinde BNB, bugün 103,3 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 4. kripto para olma ünvanını koruyor.

İlk 10’da dikkat çeken diğer bir altcoin ise TON oldu

2022 yılında büyük borsalarda işlem görmeye başladıktan sonra bu yıl hızla değer kazanan TON, bu hafta rekor seviyesini yenileyen diğer altcoin oldu.

Telegram tarafından desteklenen ve son zamanlarda ekosistemindeki faaliyetlerle popüler hale gelen Toncoin, ilk büyük sıçramasını Mart ayında %118 değer artışıyla gerçekleştirdi. Son zirvesini 7,7 dolara ulaştığı Nisan ayında kaydeden TON, aynı ay içinde sert satışlara maruz kaldıktan sonra 5 dolara kadar geriledi. Geçen ay yeniden yükselişe geçen TON, bugün 7,87 dolara ulaşırken bu noktada yeni bir rekor seviye kaydetti.

Diğer yandan Ton ekosisteminin altcoin’leri arasında yer alan NOT ise bugün %15’e yakın düzeltme görürken piyasa genelinden negatif ayrışıyor. Ancak NOT, geçen hafta %440’ı bulan ciddi bir yükseliş kaydederek 0,029 dolara ulaştı ve tüm dikkatleri üzerine çekti. Kripto para, bugün ise 0,02 dolar sınırına kadar gerileyerek düzeltme aşamasına devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.