Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

17 milyon TL’ye satılan oyuncak, rekorun yeni sahibi oldu

Kenner markalı bir Star Wars figürü olan roket fırlatabilen Boba Fett, Heritage Auctions’ın gerçekleştirdiği bir açık artırmada tam 525.000 dolara satıldı ve yeni rekortmen olduğunu dosta düşmene ilan etti.

17 milyon TL’ye satılan oyuncak, rekorun yeni sahibi oldu
5 Haziran 2024 14:37
51

Eski bir Star Wars figürü, yapılan açık artırmada rekor bir fiyata satıldı. Oldukça nadir olduğu bildirilen Kenner markalı roket fırlatabilen Boba Fett aksiyon figürü, yakın zamanda yapılan bir müzayedede 525.000 dolar gibi dudak uçuklatan bir meblağa alıcı buldu.

Heritage Auctions’ın basın açıklamasına göre, bu fiyat, Haziran 2022’de 236.000 dolara alıcı bulan Boba Fett’in elinde tuttuğu en pahalı Star Wars aksiyon figürü rekorunu ikiye katladı. Bu son satış, 1979 dolaylarında asla piyasaya sürülmeyen figürün elle boyanmış versiyonunun günümüze ulaşan sadece iki örneğinden biri. Daha şaşırtıcı olanı ise bu figür, bir Kenner çalışanı tarafından bulunmuş ve söylenene göre çalışanların eve götürmesi için bırakılmış oyuncakların bulunduğu bir kutudan çıkmış.

Heritage ayrıca, bu minyatür Mandalorian’ın bir Barbie’yi geçerek açık artırmada satılan en değerli eski oyuncak olduğunu belirtiyor. Türünün tek örneği olan 1 karatlık elmas takılı Barbie 2010 yılında 302.000 dolara satılmıştı. Ancak Boba Fett bu rekoru yerle bir etmeyi başardı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.