Dolar 32,6140
Euro 35,4046
Altın 2.506,72
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Türkiye’de sadece 5 kişi bu mesleği yapıyor! Günlük kazancı ise 9 bin TL

Kırıkkale’de Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün KOP projesi kapsamında kraliçe arı üretimi için harekete geçildi. Şu ana kadar yalnızca 5 kişinin yaptığı bu mesleğin günlük kazancı ise tam 9 bin lira.

Türkiye’de sadece 5 kişi bu mesleği yapıyor! Günlük kazancı ise 9 bin TL
4 Haziran 2024 11:24
38

Kırıkkale’de, KOP projesi kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğü rehberliğinde bu işi yapan kişi sayısı şu ana kadar sadece 5 iken, kişilerin günlük kazancı ise 9 bin TL. Devletin sağladığı teşviklerle beraber bu alanda faaliyet gösterenlerin sayısının artması bekleniyor.

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen KOP projesi, bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı oluştururken devletin sağladığı %70 oranındaki hibe desteği ile birçok yenilikçi girişimciye finansal destek sağlanıyor. Yahşihan ilçesinde yaşayan Aydın Payar adlı girişimci de bu desteklerden faydalanarak, Türkiye arıcılık sektöründe dikkat çeken başarılara imza attı.

Kraliçe arı yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan Payar, bu alandaki başarısıyla tanınıyor. Arıcılık sektöründe kraliçe arı yetiştiriciliği, yoğun emek ve titizlik gerektiren bir iş koludur.

Payar, 5 bin adet kraliçe arı üreterek, bu arıları Türkiye’nin çeşitli bölgelerine dağıtıyor. Her bir kraliçe arı 300 TL karşılığında satılıyor ve Payar özellikle Befa ırkı kraliçe arıların üretimine yoğunlaşıyor.

Bu ırkın sakin doğası ve yüksek verimliliği, Payar’ın bu türü tercih etmesinin nedenleri arasında bulunuyor. Irkın damızlık bireyleri yurt dışından temin edilmekte olup, Payar her gün 300 arıyı kargolamaktadır. Ancak, Payar bu işin zorluklarına dikkat çekerek, arıların günde 10 kez bakım gerektirdiğini belirtti. Kraliçe arılar için özel olarak tasarlanmış kafeslerde, pudra şekeri ve bal ile hazırlanan hamur kekler kullanılmakta ve her bir kraliçe arının yanına altı işçi arı eklenmektedir. Bu ayrıntılı ve titiz süreç, Payar’ın sektördeki başarısının önemli faktörlerinden biridir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.