Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Nedim Şener’den CHP ile DEM’in ortak ‘kayyum’ çıkışlarına tepki: Artık Atatürk’ün partisi değil Demirtaş’ın yamağısınız

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını, Hakkari Valisi Ali Çelik’in, Belediye Başkan Vekili olarak …

Nedim Şener’den CHP ile DEM’in ortak ‘kayyum’ çıkışlarına tepki: Artık Atatürk’ün partisi değil Demirtaş’ın yamağısınız
4 Haziran 2024 00:13
26

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını, Hakkari Valisi Ali Çelik’in, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

TVNET’te Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğünde canlı yayınlanan Net Bakış programında terör örgütüyle iltisaklı Akış’ın görevden alınması değerlendirildi.

“Bu oyunu ilk Van’da oynadılar”

Gazeteci Nedim Şener, CHP ve DEM Parti’den gelen ortak tepkilere dikkat çekti. 31 Mart seçimleri sonrası Van’da belediye başkanına ‘mazbata verilmediği’ iddiaları sonrası yaşananları örnek gösteren Şener,
“Bu oyun nerede oynadılar? Bunun provasını nerede yaptılar? Van’da. Belediye başkanının memnun hakları kullanamayacağı yasa ile belliyken usulsüz bir karar çıkartarak o adliyede bir alavere dalavere yaptılar. Çıkartarak sözüm ona memnun hakları geri kazandırttılar. Oysa tamamen yasa dışı.”

diye konuştu.

CHP-DEM iş birliğine tepki: Bugünlerin provasını yaptılar

DEM’lilerin o olayın üzerinden Van başta olmak üzere Türkiye’nin birçok il, ilçesinde sokaklara dökülmelerine işaret eden Şener,
“İşte onun provasıydı bu. Bugünlerin provası. O şunu istiyor. CHP zannediyor ki bu süreci bu üç yıllık süreci nasıl olsa biz yerel seçimlerde bunların desteğini aldık. 2028’de dört dala bunlarla gideceğiz. Anketlerde de zaten biz iyi görünüyoruz. Ne güzel bir de yumuşama yumuşama falan filan. Öyle yok. Bak bunun işaretini verdiler. Daha seçim gecesi Meral Danış Beşiktaş ne dedi? O oylar böyle kendini zannetmesin. Bunun bir karşılığı var. Talepleri var. İşte şimdi o aşamaya geldik.”

ifadelerini kullandı.

“Kavala, Demirtaş, kayyum hukuki değilmiş! Ne hukuki? Ne verelim ağabeyime?”

CHP tabanının DEM Parti eksenine savrulduğunu belirten Şener,
“Hiç sesini çıkarmıyorlar. Çıkmış bugün Özgür Özel, ‘yok biz kayyuma karşıyız. Hukuk değil’ diyor. Hukuki değilmiş… Arkadaş Osman Kavala davası hukuki değil. Demirtaş ceza alıyor, hukuki değil. Kayyum atanıyor, hukuki değil. Ne hukuki? Ne istersiniz? Ne vereyim ağabeyime?”

tepkisini gösterdi.

“CHP, Atatürk’ün partisi değil Demirtaş’ın yamağı”

Bugünkü CHP yöneticilerinin utanmadan ‘Atatürk’ün partisiyiz’ dediklerini vurgulayan Şener,
“Bu parti öyle kuruldu da siz öyle değilsiniz ki! Siz, Selahattin Demirtaş’ın yamağısınız. Siz PKK-DEM iş birlikçisiniz. Siz parti tabanını bile çevirdiniz onlara. Örgüt yönetimini ona çevirdiniz. PKK-DEM’ciler, kayyum atamaya hangi unsurlarla karşı çıkıyorsa siz de aynı unsurlarla aynı söylemlerle karşı çıkıyorsunuz. Ne farkınız kaldı?

” diyerek sözlerini noktaladı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.