Dolar 32,7115
Euro 35,5023
Altın 2.495,23
BİST 10.913,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

İlklerin adamı Jose Mourinho

Mourinho, Avrupa’da üç kulvarda kupa kazanan tek isim. Porto’da, Chelsea’de İnter’de ve Real’de birçok ilki başararak kulüplerin tarihine adını yazdırdı.

İlklerin adamı Jose Mourinho
4 Haziran 2024 07:26
25

Fenerbahçe’ye 2 yıllık sözleşme imzalayan Jose Mourinho, çalıştırdığı kulüplerde ilkleri başarmasıyla nam salmış bir isim… 2001-02’de Porto’nun başına geçen Portekizli teknik adam, kısa sürede birçok başarıya imza attı. Porto’yla üst üste iki defa lig şampiyonu olan Jose, Portekiz ekibine 2003’te UEFA Kupası’nı 2004’te de Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdı. Ardından gittiği Chelsea’ye de bir ilki yaşattı.Yılın teknik direktörü unvanıyla Chelsea’nin başına geçen Mourinho, İngiliz ekibini 50 yıl sonra şampiyonluğa ulaştırdı. 2008’de ise bu kez İnter’in başına geçti ve ilk sezonunda Milano ekibini şampiyon yaptı. Bir sonraki sezon ise İnter’i Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı. İnter’in ardından Real’e giden Jose, Barcelona hegemonyasını yıktı ve eflatun-beyazlılara 22 sene sonra İspanya Kral Kupası’nı kazandırdı. Jose’nin kariyerinde kupa kazanamadığı tek kulüp ise Tottenham oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.