Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

NVIDIA ekran kartları küçülüyor! İşte sebebi

NVIDIA, küçük form faktörlü (SFF) oyun bilgisayarlarını desteklemek amacıyla “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards” adlı bir girişim başlattı.

NVIDIA ekran kartları küçülüyor! İşte sebebi
3 Haziran 2024 11:23
57

NVIDIA, PC oyun dünyasında büyük ekran kartlarını küçültme çabasını ve yeni planlarını açıkladı. NVIDIA, küçük form faktörlü (SFF) oyun bilgisayarlarını desteklemek amacıyla “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards” adlı yeni bir girişim başlattı. Ama bu kartlar gerçekten küçük mü? İşte detaylar…

NVIDIA daha küçük ekran kartları üretecek

Geçen ay sızdırılan bilgilerde, NVIDIA’nın daha küçük oyun PC’lerini teşvik edeceği söylendiğinde, hepimiz küçük ama güçlü bir Nvidia GPU hayal etmeye başladık. Belki AMD’nin eski R9 Nano kartı gibi bir şeyler görürüz diye düşündük.

Ancak, NVIDIA’nın yeni duyurduğu SFF-Ready kartları aslında o kadar da küçük değil. Örneğin, 2.5 yuva kalınlığında, 304mm uzunluğunda ve 151mm genişliğindeki bir RTX 4070 bile bu kategoriye giriyor. Bu boyutlar, birçok SFF kasa için hala oldukça büyük.

NVIDIA’nın masaüstü ürünler direktörü Justin Walker, bu programın amacını şu sözlerle özetliyor: “Kasanızda şu kadar (SFF-Ready) yer bırakın, böylece bir 4080 veya 4070 gibi bir grafik kartını yerleştirebilirsiniz.” Yani, bu girişim sadece kartlarla ilgili değil, aynı zamanda kasa ve kart uyumluluğunu artırmayı hedefliyor. Artık bir kartın sığıp sığmayacağını anlamak için üretici web sitelerinde boyutları tek tek kontrol etmek yerine, “SFF-Ready” etiketine bakarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Walker, NVIDIA’nın ortak kartlarının boyutlarını küçültmek için daha fazla çaba göstermesini istediğini belirtiyor. NVIDIA’nın kendi Founders Edition kartları genellikle sadece iki yuva kalınlığında! Ancak, Walker daha fazla ortak kart üreticisinin bu form faktöründe kartlar üretmesini umuyor.

“Bu form faktöründe bir 4080 koymak çok fazla çalışma ve çok kasıtlı bir tasarım gerektirir,” diyor Walker. Yani, Nvidia bu yolda daha fazla çaba göstermeyi planlıyor. NVIDIA’nın bu yeni “SFF-Ready” girişimi, her ne kadar küçük form faktörlü kasalarda büyük bir devrim yaratmasa da, daha küçük oyun PC’lerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak.

Ekran kartı ve kasa uyumluluğunu artırarak kullanıcıların işini kolaylaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, sadece RTX 4070 veya daha üstü kartlar bu programda yer alıyor, yani düşük performanslı kartlar bu kategoriye girmiyor.

Özetleyecek olursak, Nvidia’nın bu yeni girişimi, küçük oyun PC’lerinin yaygınlaşmasına yardımcı olabilir. Peki siz bu yeni kartlar ve kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.