Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

iPhone 16 Pro ve Pro Max, Bugüne Kadarki En İnce Ekran Çerçevelerine Sahip Telefonlar Olabilir

Apple’ın iPhone 16 Pro ile iPhone 16 Pro Max’te ultra ince çerçeveler kullanacağı iddia edildi. Eğer bu iddia gerçekse iPhone 16 Pro Max, bugüne kadarki en ince ekran çerçeveli telefon olarak kayıtlara geçecek.

iPhone 16 Pro ve Pro Max, Bugüne Kadarki En İnce Ekran Çerçevelerine Sahip Telefonlar Olabilir
3 Haziran 2024 14:53
54

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın Eylül ayında piyasaya süreceği iPhone 16 Pro ile iPhone 16 Pro Max, pek çok tüketicinin ilgisini çekecek. Çünkü bu akıllı telefonlar, önceki nesillere kıyasla daha büyük ekranlara sahip olacaklar. Bu bağlamda; iPhone 16 Pro’da 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max’te ise 6.9 inç ekran bulunacak.

Gelen son haberler ise Apple’ın bu yıl yapacağı numaranın bundan daha fazlası olacağını gözler önüne serdi. Öyle ki şirket, iPhone 16 Pro ile iPhone 16 Pro Max’te oldukça ince çerçeveler kullanacak. Hatta Çinli bir kaynağa göre yaklaşmakta olan telefonlarda sırasıyla 1,2 mm ve 1,15 mm’lik çerçeveler yer alacak. Bu da iPhone 16 Pro modellerini en ince çerçeveli telefonlar olarak tarihe geçirecek.

Daha önce de benzer açıklamalar yapıldı

Çinli kaynak Setsuna Digital’in iddiası, geçmişte Ice Universe tarafından da dile getirilmişti. Ice Universe, iPhone 16 Pro’nun Galaxy S24’ten daha ince çerçevelere sahip olacağını söylemişti. Ona göre da iPhone 16 Pro, dünyanın en dar çerçeveli akıllı telefonu olarak kayıtlara geçecekti.

Apple, çerçeve meselesine çoktandır kafayı takmış durumda. Hatta şirket, geçtiğimiz yıl ekran üreticileri olan LG ve Samsung’u çerçevesiz ekranlar için darlamıştı. İşte farklı farklı kaynaklardan gelen iddialar, Apple’ın gerçekten de ince çerçevelere ulaşmak istediğinin açık bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.