Dolar 32,7247
Euro 35,5163
Altın 2.496,60
BİST 10.859,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Emirates Başkanı güçlü Boeing liderliği çağrısında bulundu

Emirates Başkanı güçlü Boeing liderliği çağrısında bulundu

Emirates Başkanı güçlü Boeing liderliği çağrısında bulundu
3 Haziran 2024 04:07
58

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, Boeing’in mevcut zorlukları aşabilmesi için güçlü bir liderliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Clark, Boeing’in son dönemde yaşadığı aksaklıklardan kurtulabilmesi ve faaliyetlerine olan güveni yeniden tesis edebilmesi için havacılık ve uzay mühendisliği ve işletme yönetimi alanlarında sağlam bir geçmişe sahip bir liderin gerekli olduğunu belirtti.

Kararlı liderlik çağrısı, Boeing’in yeni bir CEO arayışında olduğu ve mevcut CEO Dave Calhoun’un yıl sonuna kadar görevinden ayrılacağı bir dönemde geldi. Calhoun, 2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen ve yaklaşık 350 kişinin hayatına mal olan iki ölümcül 737 MAX kazasının ardından Ocak 2020’de dümene geçti.

Bu dönemde Boeing’e yönelik eleştirel tutumuyla bilinen Clark, Calhoun ile hiç tanışmadı. Calhoun, Boeing’in mevcut ve gelecekteki talepleri etkin bir şekilde karşılaması gereken bir dönem olan üreticiyi geri döndürme görevinin beş yıla kadar sürebileceğini ifade etti.

Aralık ayında Boeing, Stephanie Pope’u grup çapında işletme müdürü olarak atadı ve bu hamle bazılarınca Pope’un Calhoun’un potansiyel halefi olarak konumlandırıldığı şeklinde yorumlandı. Bir sonraki CEO’da bulunması gereken nitelikler sorulduğunda Clark, havacılık ve uzay mühendisliği uzmanlığının ve iş zekâsının önemini vurgulayarak Pope’un bu zorluğun üstesinden gelip gelemeyeceğinin henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.

Boeing’de istikrarlı bir liderliğe duyulan aciliyet, Emirates’in güvenilir uçak teslimatlarına duyduğu ihtiyaçla vurgulanıyor. Dünyanın en büyük uzun menzilli jet alıcısı olan Emirates, şu anda mevcut uçaklarının en kapsamlı kabin yenilemesini gerçekleştirirken, orijinal 2020 programının en az beş yıl gerisinde, 2025 yılında teslim edilmesi beklenen Boeing 777X’in geciken ilk teslimatını bekliyor.

Clark, Boeing’in Ticari Uçaklar bölümünü yöneten Pope ile Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin Dubai’deki yıllık toplantısı sırasında bir araya gelmeyi planlıyor. Pope’un önceki birimi Global Services, Boeing’in 2023’ün ilk dokuz ayındaki tek kârlı bölümü olarak dikkat çekiyordu.

Boeing’deki liderlik değişikliği, Alaska Havayolları tarafından işletilen bir 737 MAX 9 jetinde meydana gelen ve bir kapı tapasının patladığı olayın ardından Mart ayında duyurulmuştu. Bu olay Calhoun’un erken ayrılık açıklamasına ve Stan Deal’ın yerine Pope’un Ticari Uçaklar bölümünün başına atanmasına yol açtı.

Analistler, aralarında Spirit AeroSystems CEO’su Pat Shanahan’ın da bulunduğu birkaç dış adayla birlikte Pope’tan da CEO adayı olarak bahsetti. Boeing, Clark’ın son açıklamaları hakkında yorum yapmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.