Dolar 33,0963
Euro 36,0220
Altın 2.588,36
BİST 11.163,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Ardahan’dan Büyük Kentlere Kurban Sevkiyatı Devam Ediyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Ardahan’dan büyük kentlere kurban sevkiyatı hız kazandı. Ardahan, hayvancılık açısından önemli bir merkez olduğu için birçok büyükbaş hayvan batı illerine tır ve kamyonlarla gönderiliyor. Hayvanların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra sevkiyat gerçekleştiriliyor.

Ardahan’dan Büyük Kentlere Kurban Sevkiyatı Devam Ediyor
3 Haziran 2024 11:12
30

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Ardahan’dan büyük kentlere kurban sevkiyatına sürüyor.

Büyükşehirler başta olmak üzere birçok kente kurbanlıklar, hayvancılık açısından en önemli merkezlerden olan Ardahan’dan gönderiliyor. Büyükbaş hayvanlar, gerekli kontrollerinin ardından tır ve kamyonlara yüklenerek batı illerine sevk edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, kurban sevkiyatının sürdüğünü söyledi. Şişman, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüklerinde sevk öncesi hayvanların sağlık kontrolünden geçirildiğini ve belgelerinin incelendiğini belirtti.

Üreticilerden Fahrettin Kılıç, yaklaşık 41 yıldır kurban sevkiyatı yaptığını söyleyerek, “41 yıldır kurbanlık işi yapıyorum. Ardahan’ın doğal meralarında beslenen kurbanlıklarımız tamamen organiktir. Silaj ve küspe ile besleme yapmıyoruz. Şimdiden alıcılarına hayırlı olsun” dedi. – ARDAHAN

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.